Ana Sayfa EĞİTİM 10 Aralık 2014

Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri

Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği “dünyada

Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi

Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği “dünyada en iyi 50 öğretmen” arasında yer aldı.

Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği “dünyada en iyi 50 öğretmen” arasında yer aldı.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ı ziyaret eden Livaneli, bireysel başvurusu sonucu değerlendirmeye tabi tutulduğunu anlattı.

Dünyada ilk 50 arasına girdiğini söyleyen Livaneli, “Çok mutluyum, gururluyum. Bir ödülü var evet, bu noktada neler yapacağımı tam olarak düşünmedim. Böyle bir ödüle layık görülsek de yine o ödüle örnek bir davranış göstermemiz gerekiyor” dedi.

Beş bin öğretmen arasında değerlendirildi

Başarısından dolayı Livaneli’yi tebrik eden Yıldız ise “Öğretmenimiz bizleri gururlandırdı. Kendisi Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen “Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer aldı” diye konuştu.

Livaneli’nin 5 bin öğretmen arasında değerlendirildiğine değinen Yıldız, şunları kaydetti:
“Daha sonra bin 300 öğretmen arasına kaldı. Son olarak da 50 kişilik final gurubuna kaldı. Yarışmanın 1 milyon dolar ödülü var ama burada önemli olan öğretmenimizin diğer öğretmenlerimize örnek olması ve neler yapılabileceğini göstererek farkındalık yaratması.”

AA

Etiketler:
selyus