Ana Sayfa EĞİTİM 18 Aralık 2016

Eğitim-Bir-Sen’den “Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar” buluşmaları

Eğitim-Bir-Sen, “Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar” eylem planı çerçevesinde daha önce; yardım çağrısı yapıldı, 81 ilde yardım seferberliği başlatıldı, tüm illerde ‘Gıyabi Cenaze Namazı kılındı, ortak basın açıklamaları gerçekleştirildi, İstanbul Tünelden Galatasaray Lisesi’ne kadar Halep yürüyüşü düzenlendi ve Uluslararası Kuruluşlara Halep’e duyarlılık çağrısı yapıldı.

81 İlden “Halep’e Yol Açın” sloganıyla konvoylarla Hatay’a ulaşan Memur-Senlilere hitap eden Eğitim-Bir-Sen ve Genel Başkanı Ali Yalçın, “TIR’lara insanlığı yükledik ve ‘Yükümüz İnsanlık Yönümüz Halep. İyiliği Yüklendik Halep’e Yöneldik’ diyerek insanlık için, barış için, adalet için ayağa kalktık. Gün bugündür; Zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş Halep halkına sahip çıkmalıyız. Haleplilerin savaş uçakları, tankları, füzeleri, fosfor ve misket bombaları yoktur. Onlar imanı, iradesi, sabrı ve kararlılığı var. Zalimlerin yaktığı Halep, Allah’ın izniyle küllerinden dirilecektir. Lanet olsun Halep’te soykırım tezgâhı açanlara” dedi.

“Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar” eylem planı çerçevesinde daha önce; yardım çağrısı yapıldı, 81 ilde yardım seferberliği başlatıldı, tüm illerde ‘Gıyabi Cenaze Namazı kılındı, ortak basın açıklamaları gerçekleştirildi, İstanbul Tünelden Galatasaray Lisesi’ne kadar Halep yürüyüşü düzenlendi ve Uluslararası Kuruluşlara Halep’e duyarlılık çağrısı yapıldı. Memur-Sen beş aşamalı eylem planı çerçevesinde bugün yardım konvoylarıyla sınıra dayandı. “Halep’e Yol Açın” sloganıyla 81 ilden yola çıkan Memur-Sen’liler yardım TIR’larıyla berber Hatay’a ulaştı. Memur-Sen konvoyu Hatay araç muayene istasyonu önünden Cilvegözü sınır kapısına doğru yol aldı. 81 ilden gelen binlerce konvoyu karşılayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada basın açıklaması yaptı. Halep’e yol açmak için seferde olduklarını belirten Yalçın, “TIR’lara insanlığı yükledik ve ‘Yükümüz İnsanlık Yönümüz Halep. İyiliği Yüklendik Halep’e Yöneldik’ diyerek insanlık için, barış için, adalet için ayağa kalktık. Gün bugündür; Zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş Halep halkına sahip çıkmalıyız. Haleplilerin savaş uçakları, tankları, füzeleri, fosfor ve misket bombaları yoktur. Onlar imanı, iradesi, sabrı ve kararlılığı var. Zalimlerin yaktığı Halep, Allah’ın izniyle küllerinden dirilecektir. Lanet olsun Halep’te soykırım tezgahı açanlara” dedi. 

selyus