Ana Sayfa EĞİTİM 4 Şubat 2016

Eğitimcilerden 4 merhamet tırı

Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek tırların olduğu yerde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, “Kampanya boyunca özverili bir şekilde çalışan şube yönetim kurulumuza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi üyelerine, Ataşehirgücü Spor Kulübü yöneticilerine yürekten teşekkür ederiz.”

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şubesi, Ataşehir Ensar Vakfı ve Ataşehirgücü Spor ile birlikte Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı yardım kampanyasında topladığı dört tır dolusu gıda yardımı dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

3 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen uğurlama törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Naim Yağcı, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi ile Ataşehirgücü Spor Kulübü yetkilileri, Eğitim-Bir-Sen Şube yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. Konuşmaların ardından dua edilerek tırlar yola çıkarıldı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, “Kampanya boyunca özverili bir şekilde çalışan şube yönetim kurulumuza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi üyelerine, Ataşehirgücü Spor Kulübü yöneticilerine yürekten teşekkür ederiz. Allah yapılan tüm yardımları kabul etsin. Suriyeli kardeşlerimizi tez elden zalimlerin elinden kurtarsın” dedi.

MERHAMET TIRLARI YARALARI SARACAK

Konuşmasın devam eden Başkan Erol Ermiş, Sayın “Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca insan ülke dışına sığınırken milyonlarca insan da ülke içinde yer deĞiştirmek zorunda kaldı. Bazı bölgeler kuşatılmış ve Madaya’da olduğu gibi açlığa mahkûm edilmiş durumda. İç savaş sırasında ölenlerin sayısı 300 bini aşmış vaziyette. Öldürülenlerin çoğunluğu sivil. Beşşar Esad zalimi babasını aratmıyor.

Suriye, yabancı ülkelerin ağır bombardımanı altında âdeta harabeye döndü. Safevi İran, Rusya ve terör örgütleri mazlum kanına doymuyor.

Uluslararası toplumun barış çabaları göstermelik olmaktan öteye gitmiyor, akan kanı durdurmaya yetmiyor. Rusya’nın fiili müdahalesi krizi derinleştiriyor.

Savaşın bedelini Suriyelilerden sonra en fazla mülteci kabul eden Türkiye, Ürdün ve Lübnan ödüyor. Türkiye olarak bir taraftan 2,5 milyon muhacire Ensar olurken diğer taraftan Suriye içindeki mazlumlara yardım etmeye çalışıyoruz. Suriye krizinin başından beri mazlum Suriye halkıyla sürekli dayanışma içinde olduk” diye konuştu.

“BU KAMPANYAYI BİR BAŞLANGIÇ KABUL EDİYORUZ”

Son dönemde Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı ağır drama sessiz kalamazdık diyen Erol Ermiş, “Sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldik ve Aralık ayında bir yardım kampanyası başlattık. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube kendine bağlı sekiz ilçede, Ataşehir Ensar Vakfı ve Ataşehirgücü Spor ile birlikte topladığımız yardımları bugün dualarla yola çıkarıyoruz. Yardım tırlarımızın zalim Rusların saldırısına uğramadan ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Cenab-ı Allah’tan yardım diliyoruz. Bu kampanyayı bir başlangıç kabul ediyoruz. Yaşadığımız sürece dünya mazlumlarına destek olmaktan geri durmayacağız. Bu manada, devletimizle ve sivil toplum örgütlerimizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Bu vesileyle özellikle İslâm Dünyasına çağrıda bulunan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, “İslâm Dünyasında yaşanan çatışmalar karşısında Batıdan medet ummayı bırakın. Şu ana kadar ki tavırlarından, yaşananlardan memnun olduklarını anlamak için filozof olmaya gerek yok. Batının müdahil olduğu yerler bir daha iflah olmuyor. Taraflar arasına uzun süreli düşmanlık tohumları ekiliyor. İslâm Dünyası kendi içinde yaşanan çatışmalara bizzat müdahil olmalı, tarafların arasını bulmalıdır.

Biz Türkiye Müslümanları olarak mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. “Allah’ım ölmek istiyorum. Ekmeğimiz yok. Bizi Cennetine al da ekmek yiyelim” diyen masum, mazlum çocukların açlığını ve gözyaşını dindirmek için var gücümüzle yardım edeceğiz. Kampanyamıza katkıda bulunan tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bugün uğurlamak üzere bir araya geldiğimiz merhamet tırlarının yolu açık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. 

selyus