Ana Sayfa EĞİTİM 28 Kasım 2015

Esenler Belediyesi farkıyla öğretmene saygı

Esenler Belediyesi, öğretmenlere verdiği değeri, açtığı özel sergiyle bir kez daha ortaya koydu. “İz Bırakan Öğretmenler Fotoğraf Sergisi” açıldı. 1 ay boyunca açık kalacak 70 fotoğraflık sergide bu topraklar ve çocuklar için iz bırakan öğretmenlerin fotoğraf ve biyografileri yer alıyor.

Esenler Belediyesi’nin farklı duruşuyla 24 Kasım Öğretmenler Günü, Esenler’de adına yakışır şekilde kutlandı. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün organizesiyle “İz Bırakan Öğretmenler Fotoğraf Sergisi”nin lansmanı gerçekleştirildi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan serginin açılış kurdelesini Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve ilçede görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler birlikte açtı. Protokol üyeleri açılışın ardından sergiyi gezdiler ve tarihe iz bırakan öğretmenlerin fotoğraf ve biyografilerini tek tek incelediler. Sergiyi ziyaret edenlere İz Bırakan Öğretmenler kitapçığı da dağıtıldı.

1 AY AÇIK KALACAK

1 ay boyunca açık kalacak 70 fotoğraflık sergide; İslâm dininde ilk öğretmen olarak kabul edilen Mus’ab bin Umeyr, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, İstiklâl Marşı’nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy ile şehit öğretmenler ve Türk Edebiyatı’nın öğretmenlik de yapmış en başarılı isimlerinin portreleri ve öğretmenlik hikâyeleri yer alıyor.

 

“İZİ SÜRÜLEN ÖĞRETMENLER OLUN”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Öğretmenler Günü Özel” programında ilçede görev yapan okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Programda konuşan Göksu, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu belirterek, “Çocuklara hangi medeniyet tasavvuru içinde insanlık âleminin ferdi olduğunu öğretmek öğretmenlerimizin görevidir. Adı unutulan ya da izi sürülen öğretmen olmak sizin elinizde. Hayat boyu öğretmen olmak emek ve yürek ister. Bu toprakların ve çocukların geleceği için dertli öğretmenler olmak gerekir” diye konuştu. Göksu, konuşmasının ardından “Bu Benim Öğretmenim” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

“GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Esenler’de eğitim ve öğretim adına çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, “Esenler’i eğitim ve öğretim alanında çok daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmaların faydasını öğretmenlerin yapacağı başarılı çalışmalar ve yetiştirdikleri öğrenciler sayesinde alacağız” dedi.

“EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZISINIZ”

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ise, “Eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı siz öğretmenlersiniz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Peygamber Efendimiz de bir öğretmendi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de. Bu mesleğin önemini çok iyi bilerek daha fazla çalışmalı ve ülkemize yararlı güzel insanlar yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

selyus