Esenler ev okulu’ndan renkli kapanış

Esenler ev okulu’ndan renkli kapanış

Her hafta başka bir öğrencinin evinde çocukların sosyal, kültürel ve dini gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerin verildiği “Ev Okulu” projesinin yıl sonu kapanış şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Erdem Beyazıt Bilgi ve Hikmet Evi’nin “Ev Okulu” projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler, “Ev Okulum 1. Çocuk Şöleni”yle eğitim öğretim sezonunu kapattı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde renkli bir gösteri sunan öğrenciler, izleyenlerin beğenisini kazandı. Yıl sonu kapanış programında Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert de öğrencileri yalnız bırakmadı.

SAHNE ÇOCUKLARIN…

Programda öğrenciler bir bir sahne aldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrencilerin yaptıkları etkinlik fotoğraflarının paylaşıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler ezberledikleri hadisleri ve naatları okudular, ilahiler seslendirdiler. Çeşitli folklor gösterileri de sergileyen öğrenciler, kendilerini izlemeye gelen ailelerinden ve arkadaşlarından tam not aldılar.

EVDE EĞİTİM VE GELİŞİM

“Ev Okulu” projesi kapsamında 700 öğrenci, yıl boyunca her hafta başka bir öğrencinin evinde “Adab-ı Muaşeret”, “Kur’an-ı Kerim Okuma”, “Peygamberimiz’in(S.A.V.) Hayatı” gibi konularda eğitim aldılar. Evlerde oluşturulan eğitim grupları ile öğrencilerin misafirperverlik ve yardımseverlik duyguları, sosyal ve kültürel gelişimleri de desteklendi.

selyus