Ana Sayfa EĞİTİM 14 Şubat 2016

Geleceğin fikir adamları Üsküdar’da yeniden buluşuyor

Üsküdar Belediyesi’de ecdadımızdan aldığı tecrübeyle bugünün ilmi keşiflerini birleştirerek Genç Enderun Sistemi’ni geliştirdi. Bu sistem ile yetişen bir öğrenci kendisini cihan imparatorluğu varisi olarak görerek fikriyatı güçlü bir lider olarak yetişebilecektir.

Genç Enderun Sistemi, 1000 yıl dünyaya hükmetmiş ecdadımızın uyguladığı eğitim sisteminin bugüne uyarlanmış halidir. Bir milletin, bir devletin âlemşümul bir hüviyet kazanabilmesinin en kilit noktası eğitimdir. Bu sebep ve gayeyle inşa edilen Nizamiye Medresesi ve Enderun Mektebi tarihin en büyük şahsiyetlerini yetiştirmiştir. Üsküdar Belediyesi’ de ecdadımızdan aldığı tecrübeyle bugünün ilmi keşiflerini birleştirerek Genç Enderun Sistemi’ni geliştirdi. Bu sistem ile yetişen bir öğrenci kendisini cihan imparatorluğu varisi olarak görerek fikriyatı güçlü bir lider olarak yetişebilecektir.

Genç Enderun öğrencisi olarak programa dahil olan öğrenciler kültürel mirasın nesilden nesile aktarılmasının önemine inanıyor ve oyun ile öğrenmenin etkisini bu düşünce ile birleştirerek geliştirdiği çoklu öğrenim sistemiyle Türkiye’de yeni bir eğitim modeli geliştirmeyi hedefliyor, Düzenli olarak farklı meslek guruplarından konusunda uzman kişilerin, başarı hikayelerini ve birikimlerini öğrencilerle paylaşacağı, etkileşimli eğitim seminerleri düzenleyerek yıl içinde sosyoloji, psikoloji, tarih, Din, dil, sanat zanaat ve bilimsel alanlarında aldıkları eğitimi eş zamanlı olarak yine bu alanlarda düzenli olarak ilk öğretim ortaöğretim ve lise düzeyinde Üsküdar Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından desteklenen Türkiye’de bir ilk olan temalı seçilmiş kütüphanedeki eserlerle haftalık düzenli okuma ve münazara eğitimleriyle desteklenmeye gayret edilmektedir. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler ise aldıkları teorik eğitimleri konserler kısa film ve belgeseller öğretici olarak görev alma proje geliştirme ekibine dahil olma fanzin ve kitap yazarlığı gibi yine Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle bir çok organizasyonda görev alarak aldığı eğitimi pratiğe dönüştürme imkanı bulabilmektedir.

GENÇ ENDERUN ÖĞRENCİSİNİN BU ÖĞRENME SÜRECİNDEKİ KAZANIMLARI

•  Lider olabilme yeteneğini kazanabilmesi

•  Ahlaki muhakeme ilkelerini iyi kavramış, dürüstlük ve adalet duygularına sahip,

•  Sınırlı kaynakların korunması, yeniden dönüştürülmesi, tasarrufu ve birlikte yaşadığı diğer insanlarla ve canlılarla paylaşımı konularında duyarlı ve sorumluluk sahibi,

•  Farklı bakış açıları ve fikirlere hoşgörülü ve açık, kültürel değerler ve yaşam biçimlerine, inançlara saygılı,

•  Kişisel gönenç ile bedensel ve zihinsel dengenin önemi kavramış,

•  Kendisinin ve çevresindekilerin öğrenme süreçlerini dikkatle inceleyen, güçlü ve zayıf yönlerini yapıcı bir tarzla analiz edebilen, edindiği bilgi ve deneyimi farklı öğrenme alanları için kullanabilen bireyler yetiştirme

Üsküdar Genç Enderun’da 240 İlkokul, 60 Lise öğrencisi olmak üzere toplamda 300 öğrenci bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir

Maltepe’de 23 Nisan coşkusu

Maltepe’de 23 Nisan coşkusu

selyus