Ana Sayfa EĞİTİM 1 Haziran 2016

Hasan Can, “80 yılda yapılanın 4 katı 14 yılda yapıldı”

Altınşehir Mahallesi’ndeki Hasan Özaydın İlkokulu’nun temel atma töreninde bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Yaşım itibariyle bu memleketin geçmişini görmüş biri olarak, bu ülkede 80 yılda ne yapıldıysa, son 14 yılda tüm yapılanın 4 katı hizmet yapıldı.”

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’de 300’ü aşkın kalıcı esere imza atan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Hayırsever İşadamı Faik Tanfer ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın daha önce imzaladığı protokole göre Ümraniye’nin 3 farklı mahallesine ilkokul yapılacak. Mahallelerin ihtiyaçlarına binaen Altınşehir, Çamlık ve Yukarı Dudullu mahallelerinde inşa edilecek olan 3 ilkokulun arsa tahsisi de Ümraniye Belediyesi tarafından sağlandı. Okulların her biri 3 bin metrekare olup, toplamda yaklaşık 9 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilecek.

Okullardan ilkinin temel atma töreni Altınşehir Mahallesi’nde gerçekleşti. Hasan Özaydın İlkokulu’nun temel atma törenine Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, bağışçılar, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, Ümraniye’yi finansın ve ticaretin merkezi haline getirdiklerinin altını çizen Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur; “Belediye Başkanımıza tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Temeli atılan ilkokulun teknik özelliklerinden de bahseden Ejder Batur, “18 derslikten oluşan okulumuzda; iki ana sınıfı dersliği, çok amaçlı salon, kütüphane, konferans salonu, kapalı beden eğitimi salonu bulunuyor. Zemin + 4 kattan oluşan binanın, 3 bin 100 metrekare kapalı alanda yer aldığını ve yapının bir yıl içerisinde hizmete açmayı hedeflediklerini” söyledi.

Hizmetlerin ve kalıcı eserlerin devam edeceğini dile getiren Ejder Batur: “Önümüzdeki günlerde Dudullu ve Çamlık’taki ilkokullarında temelinin atılacağını belirtti. Batur: “Başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere, bu hizmetlerde emeği geçen hayırsever aileye, mimarından kalfasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Altınşehir Mahalle Muhtarı Dursun Ali Yıldız yaptığı konuşmasında, tüm bu hizmetleri yapan ve yaptırandan Allah razı olsun dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasının ardından mahalle muhtarı Yıldız, Başkan Hasan Can’a, günün anlam ve önemine binaen teşekkür plaketi takdim etti.

Kısa bir konuşma yapan AKS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Faik Tanfer, “Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’ye böyle hayırlı bir işe bizleri de ortak ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, konuşmasına ümmet olarak hayırda yarışmak gerektiğini söyleyerek başladı. Özellikle hükümetimizce Milli Eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıldığını söyleyen Gökçimen, “Bizde ilçemizde elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımız Hasan Can Beyefendi’ye ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

12 yıllık dönem içerisinde Ümraniye Belediyesi’nin eğitime önemli katkıları olduğunu belirten AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “AK Parti belediyeciliğinin en iyi örneklerinden birisini Ümraniye’de görüyoruz ve bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz” dedi. 

BAŞKAN HASAN CAN: “İCRATIN YERİNİ HİÇBİR SÖZ TUTMAZ”

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “İcraatın yerini hiçbir söz tutmaz. Çok şey söylersiniz ama yaptığınız birşey söylediğiniz sözlerin hepsinden daha mühim hale gelir” dedi. Başkan Hasan Can, “Yaşım itibariyle bu memleketin geçmişini görmüş biri olarak, bu ülkede 80 yılda ne yapıldıysa, son 14 yılda tüm yapılanın 4 katı hizmet yapıldı. Sadece alt yapı noktasında kazanılan bir mesafe değil bu; kültür alanında, manevi alanda ve ülkenin neslinin geleceğe hazırlanması adına da çok büyük hizmetlere imza atıldı” dedi.

Yarının geleceği olan ülkemizin çocuklarına dünya standartlarında imkânlar hazırlıyoruz diyen Başkan Hasan Can, “Bu konuda bize öncülük ve rehberlik eden, özellikle daha iyisini yapmak noktasında gayret sarf eden bir Cumhurbaşkanımız var. Rabbim eksikliğini göstermesin” dedi.

Yapılan birçok hizmetin belediyenin imkânlarıyla yapıldığını ancak bazı binaların yapımının da hayırseverler sayesinde yapıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, 3 farklı mahalle de yapılacak olan okullarda aynı bağışçı sayesinde yapılıyor. İnşallah, bir yıl içerisinde temelini attığımız bu okullarımız 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak dedi ve Rabbim tamamlamayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptığı konuşmasında, “Ümraniye bu tür yatırımlarla ve hayırsever vatandaşlarımızın katılımıyla, birçok hizmette önde giden bir belediye olmaya devam ediyor. Bu anlamda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’yi ve ekibini takdir ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol, Altınşehir Mahallesi Hasan Özaydın İlkokulu’nun temel atma töreni için butona bastı.

 

selyus