Ana Sayfa EĞİTİM 22 Eylül 2018

Hasan Can, “Birleşmiş Millet görevini yapmıyor”

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Takdim edeceğiniz model şu anda Birleşmiş Milletler’in uygulayacağı modelden çok daha iyi olacak buna inanıyorum. İyilik, adalet, hoşgörü, insanlık gibi kavramlar Birleşmiş Milletler’e son derece uzak kavramlar. Barışı tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için kurulan Birleşmiş Milletler görevini yapmıyor” dedi.

Model Birleşmiş Milletler (MUN) lise ve üniversitelerde, öğrencilerin Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenerek atandıkları BM komitesi için belirlenmiş konular hakkında araştırmalar yapıp bunu tartıştıkları programlardır. Ümraniye’nin en iyi liselerinden biri olan Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin Model Birleşmiş Milletler Kulübü de bu programlar kapsamında Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı 2018’i (NEVMUN 2018) düzenledi. Öğrencilerin; yabancı dillerini pratik yaparak geliştirmeleri, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, karar alma/uygulama süreçlerine katılmaları ve bu sürece katılımlarının sağlanması, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulamalara katılıp liderlik edebilmeleri amaçlarıyla düzenlenen konferansın açılış programına Başkan Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fehmi Ergen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“BARIŞI TEHDİT EDEN UNSURLARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN KURULAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÖREVİNİ YAPMIYOR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün bir gurur tablosuna şahitlik ediyoruz. Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Öğrencileri Birleşmiş Milletler’e model önerecek bir çalışmayı başlatıyor. Geleceğe dair kafasında şekillenen modeli takdim ediyor. Takdim edeceğiniz model şu anda Birleşmiş Milletler’in uygulayacağı modelden çok daha iyi olacak buna inanıyorum. İyilik, adalet, hoşgörü, insanlık gibi kavramlar Birleşmiş Milletler’e son derece uzak kavramlar. Barışı tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için kurulan Birleşmiş Milletler görevini yapmıyor. Tam tersine Birleşmiş Milletler’e egemen olan devletler hangileriyse onların arzularına göre hareket ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden de hepsinin gözünün içine bakarak haykırdığı gibi ‘Dünya beşten büyüktür.’ Mazlum coğrafyanın temsil edilmediği yerde adaleti, barışı temin edemezsiniz” dedi.

“BUGÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİMDİK AYAKTA DURAN BİR DEVLET”

Başkan Hasan Can, gençlere gayretleri karşısında yüreğinin kabardığını, tek başına da olsa seslerini yükseltip doğruyu söylemelerini ve dünyaya barışın ve adaletin ancak böyle sağlanacağını söyleyen Başkan Can, “Bu adaletsiz dünyayı mutlaka işaret etmeniz lazım. Karanlığın sonsuza kadar devam etmeyeceğini haykırmanız lazım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta duran bir devlet. Biz millet olarak hakkın, adaletin, doğrunun ve mazlumun yanında olduğumuz için bizimle de çeşitli yollardan uğraşıyorlar. Bu dünyanın barışa adalete ihtiyacının olduğunu söylemeye devam edin. Sadece beş ülkenin at koşturmasıyla dünyada barışın sağlanamayacağını haykırın” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’de yapılan gerçek uygulamaların bir canlandırması olan NEVMUN 2018, 21-22-23 Eylül tarihlerinde yaklaşık 200 öğrencinin delege olarak katılımıyla gerçekleşecek oturumlarla, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi bahçesinde devam edecek.

selyus