Ana Sayfa EĞİTİM 12 Şubat 2016

Hasan Can, “İmam Hatip nesli ifrat ve tefritten uzaktır”

ÜMİMDER tarafından Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokuluna kazandırılan Mescit‘in açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış programına katılan Başkan Hasan Can, ““Bugün Türkiye’yi demokratik yoldan halkın iradesini arkasına alarak milletin değerleriyle maddi ve manevi olarak halkın iradesinin hakka egemen olduğu bir Türkiye’yi kuracak olan kurmakta olan nesil İmam Hatip neslidir. Çünkü İmam Hatip nesli ifrat ve tefritten uzaktır” dedi.

Ümraniye İmam Hatip Okulları Mezun ve Gönüllüleri Derneği (ÜMİMDER) tarafından Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokuluna kazandırılan mescit, okulda düzеnlеnеn törenle ibаdеtе açıldı. Açılışa; Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Mustafa Demirkan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Bеlеdiyе Başkanı Hasan Can, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ÜMİMDER Başkanı Yusuf Yılmaz, Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Kapucuoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, M. Emin Mollaoğlu ile Ejder Batur, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Programda ilk olarak açılış konuşmasını yapan ÜMİMDER Başkanı Yusuf Yılmaz açılışı yapılan mescit hakkında bilgiler verdi. Ardından diğer konuşmacılar; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu birer kısa konuşma yaparak imam hatip okullarının önemine vurgu yaptılar.

 

“İMAM HATİP NESLİ BU ÜLKENİN LOKOMOTİFİ OLMUŞTUR”

Eğitime verdiği önem ve desteği her fırsatta dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Gurur duyduğumuz mesafeleri aldığımız Ümraniyemizde bir belediye başkanı olarak şunu ifade edeyim ki, doğrusu İmam Hatip nesli bu ülkenin lokomotifi olmuştur” dedi. Başkan Hasan Can, “Bugün Türkiye’yi demokratik yoldan halkın iradesini arkasına alarak milletin değerleriyle maddi ve manevi olarak halkın iradesinin hakka egemen olduğu bir Türkiye’yi kuracak olan kurmakta olan nesil İmam Hatip neslidir. Çünkü İmam Hatip nesli ifrat ve tefritten uzaktır. Dolayısıyla din neyi emrediyorsa, Kitabullah neyi emrediyorsa Peygamber Azimüşşan neyi tavsiye ediyorsa bu nesil onun peşindedir. Başka liderler aramaz lider Muhammed Aleyselamdır” dedi. Bu neslin çığ gibi büyümesi lazım diyen Başkan Hasan Can; Onun dışında hükümetimizin ortaokul ve liselerde dini eğitim konusunda almış olduğu mesafe her Müslümanın üzerine bir vazife getiriyor. Her annenin, her babanın her müdürün üzerinde bir vazife var nedir o? İmam Hatibe gelememiş olsa dahi ortaokul ve liselerde çocuklarımızın dini eğitim alması, Kur’an-ı Kerim öğrenmesi mümkündür. Dolayısıyla bu noktada önce annelerin ve babaların büyük vebali vardır. Öğretmenlerin, Milli Eğitim camiasının, yöneticilerinin vebali vardır. Kaymakamlarımızın, müftülerimizin, belediye başkanlarımızın ve de Ümmeti Muhammed’in vebali vardır” dedi. Başkan Hasan Can; “Okul idarecilerimiz tarafından bizlere gelen taleplere yardımcı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulumuza kazandırılan mescidimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokuluna kazandırılan mescidin açılışı yapıldı.

selyus