Ana Sayfa EĞİTİM 15 Eylül 2015

Hasan Can’ın eğitim hassasiyeti

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “11 yılı aşkın bir süredir ilçemizde Belediye Başkanı olarak sadece eğitim hususunu değil, Ümraniye’de halkın ihtiyaç duyduğu tüm meseleleri, öncelikli meselemiz olarak gördük ve sorunları çözmeye gayret ettik. Bu şehrin çocuklarını daha iyi bir geleceğe taşımak ve bu şehrin insanlarının daha müreffeh bir hayat yaşamalarını sağlamak için ihtiyaç duyulan her hizmeti sağlamaya çalıştık”

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürleri Senebaşı Toplantısı’na Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç katıldı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı hakkında gerçekleştiren istişare toplantısı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen’in konuşmasıyla başladı. Protokolü ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasını, “Bugün burada, ilçemizdeki okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Müdürlerimiz, kurumlarımızın yöneticileri ve eğitim koçlarıdır. Hepimiz eğitimin en büyük güç olduğunu bilerek toplanmış bulunuyoruz. Yaptıkları hizmetlerden ve bu toplantıda da bize katılımlarından dolayı, Ümraniye’deki 120.000 öğrencimiz adına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek bitirdi.

BAŞKAN HASAN CAN: “BU ŞEHRİN ÇOCUKLARINI DAHA İYİ BİR GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN HER HİZMETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK”

Sonrasında söz alan Başkan Hasan Can; “Açılacak olan okullarımızın 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı hayırlara vesile olsun. Allah hayırlı bir yıl nasip etsin. 11 yılı aşkın bir süredir ilçemizde Belediye Başkanı olarak sadece eğitim hususunu değil, Ümraniye’de halkın ihtiyaç duyduğu tüm meseleleri, öncelikli meselemiz olarak gördük ve sorunları çözmeye gayret ettik. Bu şehrin çocuklarını daha iyi bir geleceğe taşımak ve bu şehrin insanlarının daha müreffeh bir hayat yaşamalarını sağlamak için ihtiyaç duyulan her hizmeti sağlamaya çalıştık. Bugün 35 mahallemizde; bilgi evi, kültür merkezi, aile sağlığı merkezi ve muhtarlık binaları gibi yapılarla insanların daha iyi hizmet almasını hedefledik. Yine okullarımızın 11 yıldan bu yana bütün hizmetlerini gücümüzün yettiği kadar görmeye ve problemlerin çözümüyle alakalı olarak yardımcı olmaya çalıştık. Zaman içerisinde şunu gördük ki, okulların tadilatı yeni okullar yapmaktan daha zorluydu ve biz de yeni okullar inşa ettik.” diyen Başkan Hasan Can, yapılan okul binaları, onların spor salonları ve bu okullara yapılan hizmetlerden bahsetti. Esenşehir, Mehmet Akif ve Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulları’nın hizmete açılacağını müjdeleyen Başkan Hasan Can; ayrıca yetim öğrenciler için yapılacak olan yatılı fen lisesinin ve ilk ve orta öğretim seviyesindeki engelli gençlerimize özel inşa edilecek olan sağlık kompleksinin de müjdesini verdi. “Millî Eğitim dışındaki yerlerde de elimizden geleni yapıyoruz. Bizler maddi manevi desteğimizle çocukların iyi eğitim alması için çalışıyoruz. Sizlerin de bize manevi destek sağlamanızı istirham ediyoruz.” diyen Başkan Hasan Can, Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun Ümraniye’ye yansımasından bahsetti ve gelecek Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini bitirdi.

Sonrasında söz alan Kaymakam Suat Dervişoğlu, “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın Ümraniye için, sizler için ve ülke için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Okul müdürlerimiz ve eğitimcilerimiz, ulvî ve kutsal bir görev ifa ediyorlar, bugün burada onlarla olmayı önemsiyorum. Çünkü bizim belediye ve kaymakamlık olarak, Ümraniye’deki en önemli konumuz eğitim olacaktır. Ortaokul ve liseler için öğrencilerin durumları ve başarısı en önemli konularımızdandır; artık sınava hazırlanma hususundaki ağırlık da okullardadır.” diyen Kaymakam Suat Dervişoğlu, toplantıdaki konuları sene boyunca takip edeceğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmalardan sonra, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce’nin gerçekleştirdiği “Okullarımızın Güvenliği” konulu sunumun ardından, müdürler 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı’yla alakalı olarak istişare toplantılarını gerçekleştirdiler.

selyus