Ana Sayfa EĞİTİM 24 Kasım 2015

Hayatta iyi bir öğretmenden daha büyük şans yoktur

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hayatta İyi Bir Öğretmenden Daha Büyük Şans Yoktur

“Öğretmenlik, insanlığın kadim tarihi içinde en eski, en saygın ve en elzem mesleklerdendir. Aynı zamanda bütün mesleklerin ortaya çıkmasına kaynaklık eden ana bir okul hüviyetindedir.

Tarihte büyük devletler kurmuş imparatorlardan, büyük buluşlara imza atmış mucitlerden, büyük şaheserler üretmiş sanatçılara kadar herkes, en azından bir öğretmenin rahle-i tedrisinden geçmiş, bir yol göstericinin ışığıyla aydınlanmıştır.

Bir sözü çok anlamlı bulurum:

“Bir insanın hayatta başına gelebilecek en büyük şans, hayatı tanımaya başladığı dönemde karşısına çıkacak iyi bir öğretmendir.”

Bilim ve teknolojinin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde uygarlık ve çağdaşlaşma yolunda öğretmenlerimizin üstlendiği anlamlı görev ve çocuklarımıza aşıladığı sorumluluk şuuru, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Milli kültür ve medeniyetimizin nurlu kalesi, ancak fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin omuzlarında yükselir.

Bilginin, aynı zamanda en önemli ekonomik değer ve sermaye haline geldiği çağımızda, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak idealimizi gerçekleştirmek için öğretmenlerimizin ne kadar hayati bir işleve sahip olduğu, tartışma götürmez bir gerçektir.

Öğretmenlerimiz, bize bir yandan geçmişi öğretirken, bir yandan da bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederler.

Birçokları, yüzeysel bir bakışla, öğretmenlerimizin bize sadece hayatın devamı için gerekli bilgileri öğrettiğini düşünür.

Oysa derinlemesine bakıldığında, öğretmenlerimiz bize bilgiden önce, bilginin hayatımız için neden önemli olduğuna dair, daha köklü bir bilinç, daha kapsamlı bir perspektif sunarlar.

Kazanılması gereken asıl büyük servetin; para, şöhret ve makamdan öte, irfan, erdem ve bilgelik olduğunu öğretirler.

Bilginin sadece kendisini değil, ahlakını da öğretirler.

Ahlaktan, erdemden ve irfandan yoksun kuru bilginin, insanlığa huzur ve mutluluk yerine yıkım ve acılar getirdiğini öğretirler.

Nitekim ahlaki ve manevi boyuttan bağımsızlaştırılmış bir bilginin, dünyaya sadece savaşı, adaletsizliği, bencilliği ve huzursuzluğu getirdiğini, birçok coğrafyadan yükselen çığlıklara bakarak yakından anlayabiliyoruz.

Değer üretmeyen, ahlaka dönüşmeyen bir bilgi, insan hayatına teknolojik açıdan bazı kolaylıklar sağlasa da,  insani değerler dünyasının içine sürüklendiği anlam krizinin çözümüne hiçbir katkı sağlayamaz.

Bilgi insan için, insanlık için, insanı yücelten değerler için işlev görmedikçe, insanı mutsuz eden, yok eden, yolunu kaybettiren kötü bir kılavuzdan ibaret kalacaktır.

İşte tam da bu noktada, öğretmenlerimizin insanlığın geleceği adına bilgi yüklemesi yapmaktan çok daha öte bir önem ve değere sahip olduğu mutlak bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Öğretmenlerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi her açıdan donanımlı yapmak için üstün bir gayret ve fedakârlık güdüsü içinde görev yaptıklarına olan inancımız tamdır.

Hızla gelişmekte olan bir ülke olarak, hiç kuşkusuz öğretmenlerimizin bir takım sorun ve sıkıntıları olduğunun bilincindeyiz ancak bunları çağdaş bir perspektif içinde ve en kısa sürede aşmak için bütün gücümüzle çalışmayı siyasetteki varlık nedenlerimizden saydığımızı ve bu konuda büyük bir kararlılık ve iradeye sahip bulunduğumuzu bilhassa belirtmek isterim.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun; toplumun mutluluğunun öğretmenlerimizin mutluluğuyla doğru orantılı olduğu, öğretmenlerin yeterince mutlu ve huzurlu olmadığı bir hayatın herkese kolektif bir mutsuzluk üreteceği gerçeği, bizim siyaset şuurumuzun en şaşmaz ilkelerindendir.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, bizleri yetiştiren ve bizlere emek harcayan fedakâr öğretmenlerimize en kalbi saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor, bütün öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla tebrik ediyorum.”

selyus