Ana Sayfa EĞİTİM 5 Aralık 2015

İBB’den engelli öğrencilere tam destek…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü “Engelli Öğrencilerin Sosyal Hayata Adaptasyonu” projesi kapsamında Lojistik Destek Merkezi’nde ağırlanan gençler, tesise ve hijyen kurallarına hayran kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İşletmeler Müdürlüğü’nün geçen yıl başlattığı “Engelli Öğrencilerin Sosyal Hayata Adaptasyonu”na yönelik sosyal sorumluluk projesi bu yıl da sürdürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında her hafta Cuma günleri, engelli öğrenci grupları Lojistik Destek Merkezi’nde ağırlanıyor.

Proje kapsamında Lojistik Destek Merkezi’nin bu haftaki misafirleri Eram Fatih Özel Eğitim Mesleği Eğitim Merkezi’nden 10 kişilik öğrenci grubu oldu. Yaşları 15 ile 17 arasında değişen hafif zihinsel mental engelli öğrencilere, Gıda Mühendisi Kürşat Demir ve İBB Sosyal Tesisler İletişim Sorumlusu Elif Arslan Lojistik Destek Merkezi’ni gezdirdi.

DEV KAZANLAR VE HİJYEN UYGULAMALARI ETKİLEDİ

Öğrenciler, olağanüstü durumlarda halkın gıda ve barınma başta olmak üzere her türlü acil ihtiyacına hızlıca cevap vermek ve kendisine bağlı birimlere katkı sağlamak amacıyla kurulan İBB Lojistik Destek Merkezi’ni meraklı bakışlarla gezdi. Gençler, tesisin büyüklüğü ve dikkat edilen hijyen kuralları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Merkezde mini bir mutfak deneyimi de yaşayan gençler, pastane bölümünde şarkılar eşliğinde kendi elleriyle kurabiye ve pizzalar hazırladılar. Kurabiye hamurunu diledikleri gibi şekillendiren ve arzu ettikleri malzemelerle pizzalar yapan gençlerin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi.

9. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Altındağ, hayatında ilk kez kurabiye yaptığını ve çok eğlendiğini söylerken, Lojistik Destek Merkezi ile ilgili olarak ise en çok dev kazanların ilgisini çektiğini belirtirken 17 yaşındaki Elif Yalavaç ise, mutfak bölümü girişindeki hijyenik uygulamaların kendisini çok etkilediğini söyledi.

“BURADA STAJ YAPMAK İSTERİM”

Mobilya, yiyecek ve içecek, tekstil, seramik gibi atölyelerde mesleki eğitimler alan gençlerden 18 yaşındaki Talha Ertekin ise “Aşama aşama yemeklerin nasıl hazırlandığını, hangi koşullarda saklandığını gördük. Lojistik Destek Merkezi çok büyük ve büyük işler yapıyor. Burada staj yapmayı çok isterim” diye konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR…

Öğrencilere eşlik eden okulun Müdür Yardımcısı Ferda Çalışır, projenin engelli gençlerin toplumsal uyumları ve sosyalleşmeleri açısından çok faydalı olduğunu, basit gibi görünen bu gezinin öğrencilerinin ruhlarında muazzam olumlu etkileri olacağını söyledi. Bu çalışmaların Türkiye’de sadece Kızılay tarafından yapıldığını bildiklerini ifade eden Çalışır, şöyle konuştu;

“İBB’nin böyle bir çalışması ve tesisi olduğunu ilk defa öğrendim. Kendimi artık çok daha emin ellerde hissediyorum ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’a bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi gençlerimizin sosyal hayatta var olabilmeleri için normal bireylerle bir araya gelmeleri ve onlarla sağlıklı iletişim kurmaları çok önemli. Kendi imkanları ile tanıma imkanı bulamayacakları Lojistik Destek Merkezi gibi kurumları gezerek, buralarda etkileşimlerde bulunmak, aktivitelere katılmak onlar için inanılmaz faydalı.”

selyus