Ana Sayfa EĞİTİM 9 Temmuz 2014

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Hamit Okur, “Gelecek hedeflerimiz daha üst sıralara çıkmak, bu konuda yönetim olarak her türlü dest

İstanbul Medeniyet Üniversitesi listede yerini aldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Hamit Okur, “Gelecek hedeflerimiz daha üst sıralara çıkmak, bu konuda yönetim olarak her türlü destek ve gayretlerimiz devam edecek”

Üniversiteler arası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde Türkiye’nin en girişimci 50 üniversitesi açıklandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi listede yerini aldı.
Kuruluş tarihi daha henüz çok yeni olmasına rağmen, gösterdiği üstün performansla Türkiye’nin en girişimci 50 üniversitesi arasına girmeyi başaran İstanbul Medeniyet Üniversitesi, önümüzdeki yıllarda ilk onun içinde yer alacak gibi görünüyor. Bu başarının arkasında Rektör, Prof. Dr. Hamit Okur ve güçlü ekibi bulunmaktadır.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi en girişimci 50 üniversiteden biri

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”, TÜBİTAK Başkanlık binasında düzenlenen basın toplantısı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklandı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesinin yenilikçi ve girişimci bir üniversite olma hedefiyle kurulduğunu, bu nedenle bu endekste kuruluşunun üzerinden üç yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen birçok köklü üniversiteyi geride bırakıp ilk 50 üniversite arasında yer almanın büyük bir başarı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hamit Okur şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bilindiği gibi TÜBİTAK’ın ilk kez 2012’de hazırladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” ile her yıl Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi belirlenmektedir. Bu yıl endeks kapsamında 50 ve üzeri öğretim üyesi olan 144 üniversitenin hesaplamaya dâhil edildiği 2014 yılı endeksi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklandı. Buna göre ilk üç sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi yer aldı.

TÜBİTAK tarafından 2012 yılında başlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Üniversitelerimiz bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor ve ona göre not veriliyor. Bu sistem üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına, böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine de katkı sağlıyor. İşte bu katkı ile yeni kurulan üniversitemiz İstanbul Medeniyet Üniversitesi, 40. sırayla hızlıca bir giriş yaptı. Üniversitemizin bu güzel başarısında elbette başta öğretim üyelerimiz olmak üzere bütün Medeniyet ailesinin katkısı var” dedi.
Prof. Dr. Hamit Okur, gelecek hedeflerimizin daha üst sıralara çıkmak olduğunu belirtip bu konuda yönetim olarak her türlü destek ve gayretlerinin devam edeceğini belirterek konuşmasına son verdi.

İşte Türkiye’nin En Girişimci 50 Üniversitesi Şöyle;
1. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2. Sabancı Üniversitesi
3.Boğaziçi Üniversitesi
4.İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
5.Koç Üniversitesi
6. Özyeğin Üniversitesi
7.İstanbul Teknik Üniversitesi
8. TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi
9. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
10. Selçuk Üniversitesi
11.Yıldız Teknik Üniversitesi
12.Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
13.Anadolu Üniversitesi
14.Hacettepe Üniversitesi
15.Ege Üniversitesi
16.Gazi Üniversitesi
17.Atılım Üniversitesi
18.Çukurova Üniversitesi
19.Uludağ Üniversitesi
20.Süleyman Demirel Üniversitesi
21.Erciyes Üniversitesi
22.Çan Kaya Üniversitesi
23.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
24.K0caeli Üniversitesi
25.Gaziantep Üniversitesi
26.Yeditepe Üniversitesi
27. Bahçeşehir Üniversitesi
28. İzmir Ekonomi Üniversitesi
29.Ankara Üniversitesi
30.Fatih Üniversitesi
31.Mersin Üniversitesi
32.İstanbul Üniversitesi
33.Dokuz Eylül Üniversitesi
34akdeniz Üniversitesi
35.0kan Üniversitesi
36.İstanbul Şehir Üniversitesi
37.Melikşah Üniversitesi
38.Karadeniz Teknik Üniversitesi
39.Galatasaray Üniversitesi
40.İstanbul Medeniyet Üniversitesi
41.Düzce Üniversitesi
42.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
43.Atatürk Üniversitesi
44.Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
45.Sakarya Üniversitesi
46.Fırat Üniversitesi
47.Kadir Has Üniversitesi
48.Pamukkale Üniversitesi
49.Niğde Üniversitesi
50.Ondokuz Mayıs Üniversitesi

İstanbul’dan dünyaya açılan yeni nesil devlet üniversitesi:

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Anadolu yakasında 2010 yılında kurulan yeni bir devlet üniversitesidir. Yüksek Lisans eğitimine 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde, lisans eğitimine ise 2012-2013 eğitim-öğretimin güz döneminde başlamıştır. İMÜ, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Edebiyat Fakültesi (Tarih, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı) ve Siyasal Bilgiler Fakültesi (İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri) ile 2013-2014 eğitim öğretim dönemiyle de Tıp Fakültesiyle (Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri) eğitime başladı. 2014-2015 eğitim-öğretim dönemiyle birlikte yine aynı bölümlerle eğitim-öğretim sürecini sürdürmeye devam edecektir.

11 fakülte, 2 yüksekokul ve 4 enstitüden oluşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde şu fakülte, yüksekokul ve enstitüler yer almaktadır:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi.

Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu

Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü.
Misyon: Medeniyet odaklı, ürettiği bilim, teknoloji ve sanata evrensel değerleri katan özgün bir üniversite olmak.
Vizyon: Medeniyetimizi çağdaş dünyaya sunan, dünya barısına katkıda bulunan insani değerleri özümseyen, bilimsel kalitesi ile ön plana çıkmış, yenilikçi ve girişimci bir dünya üniversitesi olmak.
Bu vizyon çerçevesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’de lisans eğitimine ağırlık veren mevcut üniversitelerden farklı olarak yüksek lisans ve doktora programları ağırlıklı bir araştırma üniversite olmayı hedeflemektedir.
Bu hedeflere alanında öncü, üretken, araştırmacı ve uluslararası tecrübesi olan akademik kadro ile ulaşmayı amaçlamaktadır. Üniversitede, ülkemizdeki bilim insanlarının yanı sıra yurt dışındaki bilim insanları da sürekli ya da geçici görevlendirmelerle istihdam edilecektir. Şu anda akademik kadrosunda bulunan 400’e yakın öğretim üyesi de de bu özellikleri taşıyan seçkin akademisyenlerden oluşmaktadır.
Uluslararası kalite standartlarında bir eğitim anlayışı ile eğitimde uluslararası akreditasyon sağlayacak. Planlamada nihai öğrenci sayısı 15.000 olarak belirleyerek, lisans ve lisansüstü öğrenci oranını yüzde 50 olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Böylece uluslararası bir araştırma üniversite olma hedefini sürdürme kararlılığında.

Klasik eğitimden ziyade aktif eğitim uygulaması yaparak öğrenci odaklı, tartışmalı ve problem çözmeye dayalı bir eğitim sistemi planlandı. Bu sistemle özgür düşünebilen, kendi kültüründen aldığı ilhamla yenilikçi ve üretken düşünceye sahip, dürüst, ülke menfaatlerini kendi menfaatlerinin üstünde tutan, içinde bulunduğu topluma düşünceleri ile yön verebilen, gelişimci ve girişimci bireyler yetiştirmeyi planlıyor.

Kadıköy-Üsküdar’da D-100 Karayolu üzerinde 278 dönümlük alanda İstanbul Teknik Üniversitesinin konsept projesini hazırladığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) da projeyi yürüteceği kampüs projesi hayata geçirilmeye devam ediyor. Üniversitemizin rektörlük binası, fakülteler, enstitüler ve yüksekokulların yer alacağı ana yerleşke projesinde; sosyopark, teknopark, merkezi kütüphane, kongre merkezi, araştırma ofisleri, uzaktan eğitim merkezi, sürekli eğitim merkezi gibi çok sayıda önemli birim ve merkezler yer alacak. En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediği bu proje ile İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusuna uyum sağlayacak, doğaya saygılı, yeşili koruyan güzel bir kampus oluşturacak.

Üniversite, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ortak kullanımına yönelik 25 Mayıs 2011 tarihinde protokol imzalamıştır. Böylece “T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ismini alan hastane; sağlık alanında eğitim ve uygulama hizmetlerini üniversitemiz bünyesinde yürütecektir. Modern tıbbın her alanında hasta memnuniyetini artırmak, nitelikli ve deneyimli personeliye lider uygulamalara imza atmak için hastanin mimari projesi de tamamlandı. Yarım asırlık tecrübesi ve yenilenen yüzüyle hizmete girecek yeni hastanemiz, modern binasında eğitim ve araştırma uygulamalarını sürdürecektir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademik ve idari kadrosuyla, öğrencileriyle, yerleşkesiyle, hastanesiyle, kütüphanesiyle, yaptığı araştırmalarıyla dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedeflemektedir. Bilginin en önemli güç kaynağı olduğu günümüz ve geleceğin dünyasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi en önemli bilgi üretim merkezlerinden biri olacaktır.

Etiketler:
selyus