Ana Sayfa EĞİTİM 9 Aralık 2014

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne belge

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Belgesini aldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne hakettiği belge

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Belgesini aldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü idari birimleri, Türk Standardları Enstitüsü’nden TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı. Türk Standardları Entitüsü’nde (TSE) düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Hamit Okur; TSE Başkanı Hulusi Şentürk’ten TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini teslim aldı.

Kaliteli eğitimin ancak kaliteli yönetim anlayışıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Rektör Okur, “Bu düşünceyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi kurulduğu ilk günden beri tüm süreçlerini TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’ne entegre olarak kurdu. Bugün aldığımız bu belgeyle ise tüm süreçlerimizi kalite standartlarına göre yaptığımızı tescillemiş olduk” dedi.

Günümüzde kalite kavramının sadece ürünlerle anılmadığını, hizmet sektöründe de aranan bir nitelik olduğuna dikkat çeken Okur, “Hizmet veren kurum, verdiği hizmetin kalitesini ölçüp kurumun durumunu saptayabilir. Üniversitemize kazandırdığımız Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile amaçlarımıza ulaşıp ulaşmadığımızı kontrol ederek üniversitemizi sürekli değerlendirebileceğiz” dedi. Rektör Okur, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bu belgeyle dünya standartlarında bir üniversite olma yolunda önemli bir yol kat etmiştir” diyerek konuşmasına son verdi.

Uluslararası geçerliliği olan Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi; öğrenci ve paydaş memnuniyetini sağlamak, proseslerini iyileştirmek, hataları minimize etmek, süreçlerinin etkinliği sürekli iyileştirmek, süreçlerin performansı ve hedefler ile ilgili yönetime bilgi akışının kolaylaşmasını hedeflemektedir.

Etiketler:
selyus