Ana Sayfa EĞİTİM 16 Mart 2018

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi Sancaktepe’de kutlandı

Sancaktepe Belediyesi Bilgievleri tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katıldığı programla kutlandı.

14 Mart Çarşamba günü Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılım altında gerçekleşen programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Biz millet olarak her daim ayakta durmayı başaran, kendi özbenliğinde biriken değerleriyle hem ülkesine hem dünyaya huzur katan bir milletiz. Bunun bize en güzel göstergesi Çanakkale Zaferimiz, İstiklal Savaşımız, şu anda aynı ruh ile Afrin’de verilen mücadeleler gerçekten bizim farklı ve seçkin bir millet olduğumuzu gösteren mücadelelerdir. Yedi düvel bir araya gelse her zaman bağımsız kalmış ve adaleti ile insana verdiği değer ile hem bulunduğu ülkeye hem dünyaya huzur vermiş olan bir milletiz. Bugün de bilgi evi öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Zaferi’ni Anma Haftası, İstiklal Marşı’nın Kabulü Mehmet Akif Ersoy’u Anma nezdinde bir etkinlik haftamız var. Bu etkinliklerimiz 18 Mart gününe kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Programda emeği geçen Bilgi evi yönetici ve öğrencilerine de teşekkür eden Başkan Erdem, “Bugün Bilgi evi öğrencileri tarafından yapılan etkinliklerle, öğrencilerimizde, İstiklal Marşı ve Çanakkale ruhu canlı tutulmuş istiklal, istikbal ve tüm değerlerine sahip çıkmaları gerektiği bilinci oluşturulmuştur” şeklinde sözlerini tamamladı.

Program bilgi evi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin sunumu ile devam etti.

selyus