Ana Sayfa EĞİTİM 20 Ekim 2015

Kadıköylü velilere ‘İletişim Ailede Başlar’ eğitimi

Erenköy Kız Anadolu Lisesi, Okul Müdürü S. Berna Ocakçıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen “Ailemiz Her Şeyimiz Ağızlar Kirlenmesin Projesi” kapsamında Kadıköylü velilere, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ‘İletişim Ailede Başlar’ eğitim konferansı verdi.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin “Ailemiz Her Şeyimiz Ağızlar Kirlenmesin Projesi” kapsamında Kadıköylü velilere, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ‘İletişim Ailede Başlar’ eğitim konferansı verdi. Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü S. Berna Ocakçıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen eğitim konferansına Eğitim-Bir-Sen Kadıköy Şube Başkanı Halil İbrahim Kolancı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

“BEN HİÇBİR ZAMAN BABAMI PİJAMALI ŞAHİT OLMADIM”

Anne-babanın evdeki halleri üzerine önemli bir bilgi aktaran İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, “Anne-babalar lütfen yatak odasında giydiğiniz pijamayla salonda çocuklarınızla oturmayın. Lütfen. Biz bir kültürün temsilcileriyiz. İstanbul ayakta durmalı ki Anadolu ayakta dursun. Onun için evlerinizin içinde çocuklarımıza örnek olalım. İstirham ediyorum. Ben hiçbir zaman babamı pijamalı şahit olmadım. 77 yaşında olan babamı tanıyanlar var içinizde. Bize verilen terbiye şunu öğretti: ahlakta, vicdanda iletişimde anne-babanın vereceği kalple, eğitimle, pozla ve pozisyonla öğretilir. Sizin gibi anne ve babalar sayesinde biz bu İstanbul’u, bu Türkiye’yi ayağa kaldıracağız” dedi.

 

EVLİLİK ÇORBAYA BENZER

Konuşmasına evliliğin tarifiyle devam eden Akbaba, “Bana soruyorlar evlilik neye benzer? Evlilik çorbaya benzer. Suyu bensem yağı eşim, tuzu bensem biberi eşim, ne su yağa dönüşür ne yağ suya, ne tuz bibere dönüşür ne biber tuza, hepsi birarada çok güzel bir lezzete dönüşür. Önemli olan bunu gönül tepsisinde ikram edip, saygı ve sevgi çerçevesinde Bismillah deyip yudumlayabilmektir ki işte o zaman o çorbanın tadı; kışın içinizi ısıtan tarhana çorbasına, yazın içinizi ferahlatan ayran aşına döner. Eyyy Kadıköylüler Allah çorbanızın tadını kimseye bozdurmasın” diye konuştu.

 

“BENİM BURALARA GELMEME SEBEP OLAN İKİ KANADIM VAR”

Anne ve babanın önemine vurgu yapan Fatih Akbaba, “Annelerin ve babaların elinin üstü değil içi öpülür. Çünkü benim annem benim saçımı avuçlarının içiyle sıvazlar. Benim babam yurt dışından geldiğinde uyur numarası yapardım beni sevsin diye. Annelerimiz babalarımız ellerinin semaya kaldırıp ettikleri duaları ve bizim isimlerimiz avuçlarının içine düşürdüler. Onun için anne-baba duası çok önemlidir. Benim buralara gelmeme sebep olan iki kanadım var. Bir kanadım anam, bir diğer kanadım babamdır. Onların duasını almadan programlara çıkmam. Çünkü inanıyorum ki Cennete gitmemize anne-babamız sebep olacak. Onun için anne-babanınızı çok seviniz. Yaşlıları çok sevin, hürmeti ihmal etmeyin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’ya ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından çiçek taktim edildi. Akbaba ayrıca velilere kitaplarını imzaladı.

  

 

selyus