Ana Sayfa EĞİTİM 7 Kasım 2015

Kültür sanat Ümraniye’de okulda başlar

Ümraniye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı “Kültür-Sanat Okulda Başlar” programları, yeni kültür-sanat döneminde de devam ediyor.

Yazar ve okurun bir araya getirilmesinin amaçlandığı “Kültür-Sanat Okulda Başlar” programları başladı. İlçe sınırlarında bulunan Milli Eğitim’e bağlı olan okullarda düzenlenen programlarda, öğrencilerle yazarlar bir araya geliyor. Ümraniye Belediyesi’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek olduğu programlarda öğrenciler önemli yazarlar ve alanında uzman olan isimlerle buluşuyor. Düzenlenen programlar kültürel ve sanatsal çalışmalar noktasında farkındalık yaratarak, öğrencilerin önemli yazarlarla bir araya gelmesine imkân sağlıyor.

Düzenlenen programın bu ay ki konukları Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı ve Televizyon Programcısı Bilal Tekcan oldu.  Eğitimci-Yazar Taşçı öğrencilerle Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bir araya geldi. Başarıya giden yolda hayatın temel prensiplerinden bahseden Taşçı, pozitif bakış açısı, etkili iletişim kurmanın önem ve anlamı gibi konularda öğrencilere bilgiler aktardı.

Televizyon Programcısı Tekcan da Ümraniye Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerle buluştu.  Tekcan, Çanakkale Savaşı’na katılan kahramanların hayatlarını ve zafer hikâyelerini öğrencilere anlattı. Savaşta milletin geleceği için büyük özveri gösteren kahramanların hikâyelerini dinleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

2009 yılından beri düzenlenen “Kültür-Sanat Okulda Başlar” programlarında geçtiğimiz yıl 52 etkinlikle birçok önemli isim, binlerce öğrenciyle bir araya geldi. Program, her ay farklı okullarda, farklı konuklarla düzenlenmeye devam edecek.

selyus