Ana Sayfa EĞİTİM 14 Ocak 2016

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden önemli açıklama!

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atarak bölücü terör örgütü propagandası yapan kendi okullarındaki öğretim görevlilerini şiddetle kınadılar.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan kendi okullarında ki öğretim görevlileri başta olmak üzere tamamını şiddetle kınadılar. Marmara Üniversitesi’nin duyarlı ve vatansever öğrencileri, Terör örgütü Pkk’nın bölge halkına uyguladığı şiddete son vermesini ve bölücü terör örgütü propagandası yapan başta akademisyenler ve araştırmacılar olmak üzere herkesi buna derhal son vermeye ve ülke barışından yana olmaya davet ettiklerini,  bu ülkenin gençleri ve öğrencileri olarak bu suça ortak olmayacaklarını beyan ettiler..

Bu ülkenin gençleri ve öğrencileri olarak bu suça ortak olmayacağız!

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve güvenlik güçleri Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde aylardır bölücü terör örgütünün hain saldırılarına ve hayatı durdurma noktasına getirecek eylemlerine maruz kalmaktadır.

Bu kasıtlı ve planlı saldırılara karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti; Türkiye’nin kendi hukukuna ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalara riayet ederek, ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar verecek her türlü terör örgütü ve eylemlerine karşı gerekli önlemleri almakta ve yaptırımlar uygulamaktadır.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere bölge halklarına tanıdığı demokratik haklar sonucu oluşan barış ortamına tekrar geri dönülmesini ve başta akademisyenler olmak üzere herkesi teröre karşı birlik olmaya davet ediyoruz.

Müzakere koşullarının hazırlanması ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının ancak ve ancak terör örgütünün silah bırakmasından ve terör propagandası yapanların bundan vazgeçmesinden geçtiğine inanmaktayız. 

Terör örgütü Pkk’nın bölge halkına uyguladığı şiddete son vermesini ve bölücü terör örgütü propagandası yapan başta akademisyenler ve araştırmacılar olmak üzere herkesi buna derhal son vermeye ve ülke barışından yana olmaya davet ediyor, bu ülkenin gençleri ve öğrencileri olarak bu suça ortak olmayacağımızı beyan ediyoruz.” Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi

selyus