Ana Sayfa EĞİTİM 7 Temmuz 2015

Marmaralı öğrenciler iftar sofrasında buluştu

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Marmara Genç Vizyon Kulübü ortaklığıyla düzenlenen 4. Geleneksel Marmara Üniversitesi Birlik ve Beraberlik İftarı’na Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanısıra yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Marmara Genç Vizyon Kulübü ortaklığıyla düzenlenen 4. Geleneksel Marmara Üniversitesi Birlik ve Beraberlik İftarı’na yoğun katılım oldu. 2 bine yakın öğrenci, 6 Temmuz Pazartesi Marmara Üniversitesi tarihi Haydarpaşa Kampüsü orta bahçesinde biraraya geldi. Eski ve yeni mezunların da katılım gösterdiği iftara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Karakullukcu, Marmara Genç Vizyon Kulübü Başkanı Enes Kayan, öğrenci konseyi ile vizyon kulübü yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

“BİZ HER SENE BÜYÜYEN KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Birlik Beraberlik İftarında öğrencilere seslenen Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Karakullukcu, “Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Marmara Genç Vizyon Kulübü olarak düzenlediğimiz ve bu yıl dördüncüsünde birarada olduğumuz birlik ve beraberlik iftarına hoşgeldiniz. Buradan okulun orta bahçesinden geriye doğru baktığımda şunu görüyorum; biz her sene büyüyen kocaman bir aileyiz. İlk gerçekleştirdiğimiz iftarımızı iyi hatırlıyoruz. O ilk birlik beraberlik iftarını gerçekleştiren büyüklerimiz burada. Onlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu akşam burada 2 bin arkadaşımız birlik beraberlik iftarında. Mensuplarımıza, mezunlarımıza, akademik kadromuza, personelimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kıymetli arkadaşlar, bizler Marmara Üniversitesi ve Marmara Ailesinin ismini taşıyan gençleriz. Rabbim böyle güzel sofralarda bizi biraraya getirdi, Hamd’ü Senalar olsun” dedi.

“RESMİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİM SON PROGRAMIM”

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan Marmara Genç Vizyon Kulübü Başkanı Enes Kayan, “Değerli arkadaşlarım bugün burada öğrenci olarak değil, bir diş hekimi olarak söz almaktayım. Artık mezun oldum ve 4 yıldır birlikte çalıştığım bu ekibin resmi olarak gerçekleştirdiğim son programım. Bu vesileyle şimdiye kadar çalıştığım tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Haklarını helal etsinler. Okulu taçlandırarak kapattığımız bu birlik ve beraberlik iftarı bize her zaman onur ve mutluluk vermiştir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim bu ekibi her zaman böyle hayırlı işlerde olanlardan eylesin” diye konuştu.

“BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Öğrencilerini bu anlamlı buluşmada yalnız bırakmayan Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özvar, “Ben sadece sizi selamlamak istiyorum. Böylesi güzel bir Ramazan akşamında ve güzel bir iftar buluşmasında bizlerle beraber olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonrada gerek öğrenci konseyimiz, gerek diğer kulüplerimiz, gerekse Üsküdar Belediye’mizle işbirliği halinde birlikte güzel şeyler yapacağız.”

BAŞKAN TÜRKMEN, “OKUDUĞUNUZ OKULUN KADRİNİ, KIYMETİNİ BİLMENİZ LAZIM”

Marmara Üniversitesi Öğrencilerinin Birlik Beraberlik İftarına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Güzel bir akşam ve özel bir aile. Çok güzel bir ortam ve çok güzel bir gün. Ve çok güzel bir ay. Allah’a şükürler olsun. Hamd’ü Senalar olsun, böyle güzel gençlerle ve böyle güzel aile mensuplarıyla biraraya gelmek, birlikte iftar sofrasında buluşmak Allah’ın nimetlerinin en büyüklerinden birisidir. Bu güzel akşam dolayısıyla öncelikle bu güzel programı düzenleyen sevgili genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Teşriflerinizden dolayı, bu iftar sofrasını zenginleştirdiğiniz için, bu sofrayı şenlendirdiğiniz için başta muhterem velilerimiz ve hocalarımız ve siz sevgili gençler olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili gençler hayat gerçekten çok güzel. Yaşamaya değer hayat. Ama bu hayat eğer İstanbul gibi, Üsküdar gibi, Marmara Üniversitesi gibi bir zeminde sürüyorsa ayrı bir güzellik ve ayrı bir mutluluk. Siz sevgili gençler çok şanslısınız. Çünkü Marmara Üniversitesi gibi ülkemizin köklü, tarihi ve bir o kadar da zengin üniversitesinin mensuplarındansınız. Herkese nasip olmaz. Dolayısıyla bunun kadrini, kıymetini bilmek lazım” dedi.

“KENDİNDEN EMİN BİR GENÇLİK”

Başkan Türkmen, “Az önce masaları dolaşırken kısa da olsa sizlerle tanışma fırsatı bulduk. Hamd olsun pırıl pırıl gençliğimiz var. Hakikaten yüzleri gülüyor, gözleri gülüyor. Ne güzel. Kendinden emin bir gençlik. Donanımlı bir gençlik. Yarınlara, hayata, ülke meseleleriyle baş etmeye hazır bir gençlik gördük. Sizleri tebrik ediyorum sevgili gençler. Sizleri yetiştiren anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren Marmara Üniversitesi Camiasını tebrik ediyorum. Hem mezun olan gençlerimiz hem de daha üniversite hayata devam eden gençlerimiz Allah yolunuzu açık etsin. Bahtınız açık olsun sevgili gençler. Ramazan Ayı rahmet ayı, bereket ayı, bu güzel ay dolayısıyla Cenabı Allah sizleri hayırlı hedeflerinizde ve hayırlı emellerinizde muvaffak eylesin. Ait olduğunuz bölgeye, ait olduğunuz camiaya, milletimize, memleketimize hayırlı birer genç olmanızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÜSKÜDAR’IN BEREKETİ HER ZAMAN VE HER YERDE KENDİNİ GÖSTERİYOR”

Başkan Hilmi Türkmen, “Sevgili gençler, elbette ki Üsküdar ayrı bir şehir, çok özel bir şehir. Üsküdar bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir medeniyet şehri. Üsküdar’ımıza bu tarih şehri özelliğini katan değerlerden birisi de Marmara Üniversitemizdir. Bu üniversitemizin kampüsüdür. Bu eğitim ilim irfan yuvası Üsküdar’ımız için ayrı bir zenginlik. Üsküdar’ımız aynı zaman bir Ramazan Şehri. Bir bereket şehri. Hamd olsun, bizler Üsküdar Belediyesi olarak Ramazan Ayı dolayısıyla her akşam tam 30 bin Üsküdarlıya, yada İstanbulluya iftar sofrası hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısıyla Üsküdar’ın bereketi her zaman ve her yerde kendini gösteriyor. İnşallah arkadaşlarınızla, tanıdıklarınızla, ailelerinizle sevenlerinizle birlikte ağız tadıyla bir bayram yaşamanızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Etiketler:
selyus