Ana Sayfa EĞİTİM 25 Aralık 2014

MÜ Öğrenclerinden kardeşlik projesi

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin gerçekleştireceği “Uzak Mesafe, Yakın Beraberlik: Kardeş Öğrenci Konseyi” projesi hayata geçiyor.

Türkiye’de barış adına başlatılan çalışmalara bir yenisini de Marmara Üniversitesi ekliyor. Toplumsal barışa katkı sağlamak amacıyla yola çıkan konsey; Bingöl Üniversitesi ile yapmayı planladığı “Uzak Mesafe, Yakın Beraberlik: Kardeş Öğrenci Konseyi” projesi ile kardeşlik tohumlarını tekrardan yeşertmek istiyor.
 
Bu bağlamda gerçekleştirilecek proje kapsamında 26 aralık Cuma günü imzalanacak protokol ile, barışa en büyük katkıyı yapacak olan gençliği harekete geçirmek ve çözüm sürecinin amacı olan gerçek barışı hiçbir ayrım gözetmeden tüm coğrafyalara yaymak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda 30 yıldır süren savaşın yaralarını sarmak ve barış ile yeniden büyümeye, gelişmeye başlayan kardeş Bingöl Üniversitesi’nin gelişmesine katkı sağlamak amaçlı faaliyetler yapmak istenmektedir . Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ve şehrin önde gelen isimleriyle yapılacak işbirliği sayesinde demokratik toplumların vazgeçilmezi olan sivil toplum şuuru ile hareket edilmesi sağlanacaktır.
 
Barış için köprü olma düsturuyla yola çıkan Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin gerçekleştireceği proje ile; yüzyıllardır kardeş olan bir toplumun insanlarının tekrardan kardeş olduğunu hatırlamasına vesile olan çözüm sürecine katkı vermek istenmekte ve bu yolda en büyük emeği gençlerin göstereceğine inanarak bu protokolü hayata geçirmeyi amaçlamaktadır.

Etiketler:
selyus