Ana Sayfa EĞİTİM 16 Mart 2018

Ömer Faruk Yelkenci’ye bir destek de Özel Öğretim Derneği’nden geldi

Bazı yazı ve görsel basının yanı sıra yine bazı internet yayıncılık ile sosyal medya hesaplarından iftira kampanyasına tutulan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye bir destek de Tüm Özel Öğretim Derneği’nden geldi.

Dernekten yapılan açıklamada altı çizilecek cümelelere yer verilerek, “Ömer Faruk Yelkenci tek kelimeyle tam bir İstanbul beyefendisidir. Âdâb-ı muaşeret kurallarının dersini verebilecek düzeyde nezaketli ve hassas bir insandır” dendi.

Kamuoyuna Duyuru;

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde iken yakından tanıma fırsatı bulduğumuz Sn. Ömer Faruk Yelkenci ile ilgili olarak bazı çevrelerin birkaç günden beri basın yoluyla kasıtlı iftira kampanyaları başlattığını üzüntüyle izliyoruz. Sn. Ömer Faruk Yelkenci tek kelimeyle tam bir İstanbul beyefendisidir. Âdâb-ı muaşeret kurallarının dersini verebilecek düzeyde nezaketli ve hassas bir insandır. Özü sözü bir, mert ve dürüst bir insandır. Özellikle görevini yapan bir memura asla nezaketsizlik yapacak bir kişilikte değildir, kul hakkı konusunda ki hassasiyetini defâatle tanık olduğumuz, müdürümüze yapılan bu haksız ve çirkin yakıştırmayı kınıyoruz. Özel öğretim sektöründe ve attığı cesur adımlarla en sıkıntılı dönemlerde dahi alınan kararlar da imzası bulunan Sn. Ömer Faruk Yelkenci den, rahatsızlık duyanları kamuoyu yakından tanımaktadır. Gerekli resmî açıklamayı da Emniyet Müdürlüğümüz yapmıştır.

TÖZDER olarak Sn. Milli Eğitim müdürümüzün yanında olduğumuzu, onun bu ülke için değerli bir bürokrat olduğunu bir kez daha vurgulamayı vicdani bir görev addediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Tüm Özel Öğretim Derneği (TÖZDER)

selyus