Ana Sayfa EĞİTİM 4 Mayıs 2015

Sancaktepe’de geleceğin liderleri yetişiyor

Genç Gelecek’in amaçlarından birisinin de liderler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Erdem: “Bizim milletimizin gençleri diğer milletlerden daha zekidir, daha akıllıdır, daha müteşebbistir. Bir şeyi başarmak için çalışmak ve arzu etmek gerekir. Aileleriniz sizlerden çok şey bekliyor. Bunun için bir şeyler üretmeliyiz, geleceği olan gençler olmalıyız” dedi.

Açılışını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yaptığı eğitime, Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlapa katıldı. 2 Mayıs Cumartesi günü Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Liderlik Akademisi-3 programına, lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun katılım oldu.

Genç Gelecek Tanıtım Filmi’nin sunumu ile başlayan program, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Genç Gelecek’in amaçlarından birisinin de liderler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Erdem: “Bizim milletimizin gençleri diğer milletlerden daha zekidir, daha akıllıdır, daha müteşebbistir. Bir şeyi başarmak için çalışmak ve arzu etmek gerekir. Aileleriniz sizlerden çok şey bekliyor. Bunun için bir şeyler üretmeliyiz, geleceği olan gençler olmalıyız” dedi. Batılılık kompleksinden uzaklaşılması gerektiğini belirten Başkanı Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Biz kendi milli kültürümüze, örf ve adetlerimize sahip çıkalım. Dosdoğru yürüyelim. Başkaları bizleri örnek alsın.” Genç Gelecek’in kabiliyetli gençleri daha yükseklere çıkarmak, geleceğe yön vermeyi sağlamayı amaçladığını söyleyen Başkan Erdem: “Güçlü olmanın yolu inanç ve değerlerimizi en öne almaktan geçer. Yeryüzünde yaşayan insanlara sahip çıkarak, birbirimizi severek, günün teknolojik imkânlarını kullanarak gelecekte söz sahibi olan gençler yetişecektir” dedi.

Hedef ve Strateji Belirleme ekseninde gençleri bilgilendiren Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)Yönetim Kurulu Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu: “Manamız ve davamız kadar dünyada yer kaplarız. Herkes ticaretle uğraşacak diye bir şey yok elbette. Ama mutlaka geriye sadakayı cariye bırakmak adına başka kanallarda girişimci olmalısınız. Kendinize güvenin, okuyun, faydalı şeylerle meşgul olun. Çok hayal kurun ve yaptığınız işlerde uzman olun. Her şeyde insanı merkeze koyun. İkame şeyler üretin. Geçmişimize baktığımızda örnek alacağımız liderlerle dolu. Bizim liderlerimiz bir şey için değil, her şey için birçok şey konuşabiliyordu” şeklinde konuştu. Gençlerin sorulanı yanıtlayan Fettahoğlu, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan “Stratejik Yönetim ve Liderlik” konusunda gençleri bilgilendirdi. Egoya hitap eden liderlik despotluktur diyen Bozlağan sözlerine şunları ekledi: “ Lider, arkadaşlarının, iş çevresinin içindedir. Kimseyi küçümsemez, tahammülsüzlük göstermez. Lider yük yüklenen, taşın altına elini değil gövdesini koyan kişidir. Liderlik, makam mevki değildir. Makam sadece araçtır, gücünü makamdan değil kişisel niteliklerden alır.” Liderliğin unsurlarını, güzel ahlak, vizyon, bilgi donanımı, sistem ve ekip olarak sıralayan Recep Bozlağan, Hz. Muhammed (S.A.V), Selahaddin Eyyubî, M. Kemal Atatürk, Muhammed İkbal gibi önemli isimlerinden yola çıkarak liderliği anlattı.

Gençlere, vizyon geliştirme ve yaşamlarında hedef koyma pratiğini kazandırmak, benliklerinde var olan liderlik vasıflarını ortaya çıkarmak ve bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefleyen Liderlik Akademisi eğitimlerinin ilki Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla 18 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilmişti. Liderlik Akademisi-3 eğitimleri alanında uzman konuklarla devam edecek. Akademi sonunda gençler sertifika almaya hak kazanacak.

Etiketler:
selyus