Ana Sayfa EĞİTİM 26 Nisan 2016

Sancaktepe’de Sosyal Medya Okulu devam ediyor

Genç Gelecek tarafından gençlerin sosyal medya araçlarını daha bilinçli kullanmalarına yönelik düzenlenen  “Sosyal Medya Okulu” projesinde, 23 Nisan Cumartesi günü Yalçın Arı “Sosyal Medya” konusu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Genç Gelecek tarafından düzenlenen ve halen devam eden “Sosyal Medya Okulu” devam ediyor. Bu son toplantıda sosyal medya tanımını yapan Yalçın Arı: “Sosyal medyanın tanımı herkese göre değişir. Bana göre, merkezsiz bir yapısı olan, uluslararası koordinasyon sağlayan ve birden fazla personelin oluşturduğu bir yapıdır” dedi. Sosyal medyada doğru bilgi paylaşımına da değinen Arı: “Kim bir şeyle ilgili ne kadar paylaşımda bulunursa, konuşursa o şey o kadar çok kişi tarafından bilinir. Daha çok yazın, daha çok bilgi paylaşın, daha çok ses çıkarın. Doğru bildiğiniz şeyleri paylaşmaktan çekinmeyin. Veri havuzunda sadece yabancıların değil, bizim de bilgilerimiz olsun. Örneğin, İslam ile ilgili bilgileri neden yabancı kişilerin tanımlarından öğrenelim. Bizler, Müslüman olarak doğru bilgilerin asıl kaynağıyız. Bizler İslam’la alakalı yazılar yazalım ki arama çubuğunda bizlerin bilgileri çıksın” dedi. Trollerin paylaşımları karşısında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Arı, gerçek kişiler olmayan trollere sosyal medyada itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Dijital Çağın Dünü, Bugünü ve Yarını konusunda gençleri bilgilendiren Bilal Eren: “Yapılan bir araştırmaya göre insanlar Google arama motoruna anne babalarından daha çok güveniyor. İnternet, günümüzde bu kadar önemli bir yere sahiptir” dedi. İnternetin, Amerika ve Rusya arasında geçen soğuk savaş döneminde askeri bir proje ile ortaya çıktığını belirten Eren: “İnternet anonim bir şeydir, kuralları yoktur, bir yeraltı iletişimidir” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Artıları ve eksileri olan internet kullanırken ne yapmalıyız sorusuna cevap aramalıyız. Eğitimli olmalıyız, haklarımız ve sorumluluklarımızı bilmeliyiz,  dijital varlıklardan haberdar olmalıyız ve içerik üretmeliyiz” dedi.

Yeni iletişim ortamının -dijital dünyanın- bireysel, toplumsal, ekonomik, kültürel, hukuksal, siyasi ve ahlaki değişim ve dönüşümlerinin tartışıldığı Genç Gelecek Sosyal Medya Okulu Dijital Hayat Sertifika Programı 30 Nisan tarihine kadar devam edecektir. Eğitim sonunda katılımcılara Dijital Hayat Sertifikası verilecektir. 30 Nisan’da Sosyal Medya Okulunda, Dijital Güvenlik ve Bilişim Hukuku konularında verilecek eğitimlerin ardından sertifika töreni ile son bulacaktır.

Katılımcılar yarışmaya, http://www.gencgelecek.com/form/1/5/medyabanner.aspx linkinden formu doldurarak başvurabilir.

 

 

selyus