Ana Sayfa EĞİTİM 2 Mayıs 2016

Sancaktepe’de yoğun ilgi gören sosyal medya okulu sona erdi

Gençlerin sosyal medya araçlarını daha bilinçli kullanımının hedeflendiği Sosyal Medya eğitimlerini içeren “Sosyal Medya Okulu”nun son gününde Dijital Güvenlik konulu eğitim ile Halil Öztürkci, Bilişim Hukuku konulu eğitim ile Tuğsan Yılmaz gençlerle bir araya geldi.

Sancakyepe’de gençlerin sosyal medya araçlarını daha bilinçli kullanımının hedeflendiği Sosyal Medya eğitimlerini içeren “Sosyal Medya Okulu”nun finali 30 Nisan Cumartesi günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Sosyal Medya Okulu’nun son gününde Dijital Güvenlik konulu eğitim ile Halil Öztürkci, Bilişim Hukuku konulu eğitim ile Tuğsan Yılmaz gençlerle bir araya geldi.

Bilişim Güvenliği Uzmanı Halil Öztürkci Dijital Güvenlik konulu eğitiminde şunları kaydetti: “Son zamanlarda siber saldırı haberlerini sıkça duymaya başlar olduk. Sadece yurt dışında değil, ülkemizde de birçok kurum siber saldırılara maruz kalmakta. Bu siber saldırılar sonucunda bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden tutun da itibarların zarar görmesine kadar birçok olumsuzluk şirketlere yansımaktadır. Siber saldırılara karşı bilişim güvenliği ve şifre kullanımı konularına dikkat etmemiz gerektiğini, şifrelerimizi düzenli olarak yenilememizin önemini ve uzun şifreler tercih etmemizin bu tür saldırılara karşı alınabilecek önlemlerden olduğunu ifade etti.

Bilişim Hukuku konusunda gençlerle buluşan Tuğsan Yılmaz: “ Aslında hepimizin bir dijital kimliği var bunu doğru biçimde yönetmek bizim elimizdedir. Ama bazen bunu yönetemediğimiz durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Belli başlı dönemlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir tartışmanın içine girebiliyoruz ve bunun için ünlü olmamıza da gerek yok ya da radyodan biri veya bir akrabanızın yakını ilgisiz bir olayda size tavır yapıp cephe alabiliyor ya da hakarete maruz kalabiliyorsunuz. Bunların hepsi karşılıklı etkileşimle ortaya çıkan durumlardır ”dedi. Bu durumlarda alınması gereken önlemleri ve hukuki mücadelenin önemini anlattı.

9-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerde, Dijital Çağın Dünü, Bugünü ve Geleceği konusu ile Bilal Eren, Dijital Vatandaşlık ve Sanal Kimlikler konusu ile İsmail Hakkı Polat, Sosyal Medya konusu ile Yalçın Arı, Siber Psikoloji konusu ile Mehmet Dinç, Dijital Güvenlik konusu ile Halil Öztürkci ve Bilişim Hukuku konusu ile Tuğsan Yılmaz gençlerle buluştu. Eğitim sonunda katılımcılara Dijital Hayat sertifikaları takdim edildi.

selyus