Ana Sayfa EĞİTİM 3 Şubat 2016

Sancaktepe’nin ‘Asım’ın Nesli’ gençler kampta

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Kastamonu Yolkonak Erkek Kış Kampı’na katıldı. Sancaktepe’nin Asım’ın Nesli’ gençler, kampta, şehirden uzak, doğa ile içiçe moral motivasyon depoladı.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Liseler Konseyi ve Medeniyet Yolcuları’nın ‘Asım’ın Nesli’ gençler, 27-31 Ocak tarihlerini kapsayan kampta, şehirden uzak, doğa ile içiçe yarıyıl tatillerini en iyi şekilde geçirdiler.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla erkek öğrencilere yönelik gerçekleştirilen kampta gençler, cemaatle namaz kılma, Peygamber Efendimizin hayatı, Adab-ı Muaşeret ve Ahlak dersleri gibi konuları kapsayan “5 Gün 5 Vakit” projesi ile zamanını dolu dolu geçirdi.

Gençler futbol, okçuluk, paintball, doğa yürüyüşleri ile sportif faaliyetler; Kastamonu yöresine ait ceviz kabuğundan yapılan doğal boya ile taş baskı, kitap okuma, şehir gezisi ile sosyal-kültürel faaliyetlerle hoşça vakit geçirdi.

Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu’yu özel rehber eşliğinde gezen gençler, şehirdeki antik çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eseri gezip görme fırsatı buldu.  Anadolu’daki en eski şehirlerden biri olan Kastamonu’da gençler, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Nasrullah Camii, saat kulesi ve buna benzer birçok tarihi eserlerin olduğu mekânları gezdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın yanısıra Trabzon Millet Vekili Muhammed Balta ve Kastamonu Millet Vekili Murat Demir kampta gençleri ziyaret etti. Sabah kahvaltısını birlikte yapıp, kamp ateşi etrafında misafirlerini ağırlayan gençler, Belediye Başkanı ve Millet Vekilleri ile hasbihal etti. Sonrasında gençler, belediye başkanını makamında ziyaret ederek Sancaktepe Belediyesi ve Genç Gelecek hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sonrası gençlere çeşitli hediyeler takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Düzenlenen sıra gecesinde ise gençler, ilahi, ezgi ve şiirler okuyarak geçmişten günümüze diriliş ruhunu tekrar yaşadı.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen geleneksel kış kampına katılan gençler milli, manevi değerlerin bilincine vararak birlikte vakit geçirip kardeşlik bağları kurdular. Kampın kendilerine birçok şey kattığını bildiren gençler, imkânları sağlayan herkese teşekkür etti.

İlginizi çekebilir

İmam Hatipliler buluştu

İmam Hatipliler buluştu

selyus