Ana Sayfa EĞİTİM 16 Şubat 2017

Sancaktepeli gençler Darülaceze’de

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi Dostluk Kulübü öğrencileri “Bir Tebessüm Bin Mutluluk” projesi kapsamında Kayışdağı Darülaceze’ye ziyarette bulundu.

Genç Gelecek Lise Konseyi ile birlikte düzenlenen “Bir Tebessüm Bin Mutluluk” projesi, bu ay 10 Şubat Cuma Günü Tolga Çınar Kız Meslek Lisesi Öğrenci Temsilcileriyle birlikte Kayışdağı Darülaceze de gerçekleşti. Genç Gelecek Merkezi, genç nesillere duyarlı Müslüman olmanın önemini, empati kurmayı, yardımlaşmayı, sosyal sorumluluk ve vefa gibi insani değerleri, temel ahlak unsurlarını medeni toplum olmanın önemini genç nesillere aşılıyor.

Merkez düzenlediği programlar, projeler, etkinlik ve faaliyetlerle öğrencilere bilinçli ve duyarlı birer Müslüman olmanın kapılarını aralıyor. Bu bağlamda Dostluk Kulübü, Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Cenab-ı Hak da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.” Hadisine mazhar olmak için her ay gençleri yaşlılarla buluşturarak onların hal ve hatırlarını soruyor, sevinç ve kederlerini paylaşıyor, güler yüzle ve tatlı sözle muhabbet ediyor.

selyus