Ana Sayfa EĞİTİM 22 Ocak 2016

Sancaktepeli gençler, “Ülkem için değer diyor”

Sancaktepeli gençlerin de gönüllü olarak içinde bulunduğu Ülkem İçin Değer projesi, kardeşlik köprüleri kurarak minik yüreklerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Sancaktepeli gönüllü gençler Burdur’da. 22 ilde uygulanan Ülkem İçin Değer projesinin yeni döneminde gönüllü gençler Burdur’a gitti. Proje ekibi gittikleri okullarda öğrencilere başarı, motivasyon, gönüllülük, hoşgörü konularında eğitim verdi. Gençler, 14-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Burdur Büyükyaka İlköğretim Okulu ve Halıcılar İlköğretim Okulu’na gitti. Eğitim sonrası gönüllü gençler, Burdur Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürünü makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Ülkem İçin Değer projesi kapsamında gidilen köy okullarında yaygın eğitim metotları ile başarı, motivasyon, gönüllülük ve hoşgörü konuları esas alınarak çalışmalar sürdürülüyor. Kardeşlik köprüleri kurmayı amaçlayan, 22 ilde uygulanan projede gönüllü üniversite öğrencilerinin gidilen yerlerdeki çocuklarla ve gençlerle iletişimi sosyal medya ve telefonla sürdürülerek kardeşlik bağları proje sonrasında da güçlü tutuluyor.

Sancaktepeli gönüllü gençler, götürdüğü kitap, defter, kalem gibi hediye kırtasiye malzemeleriyle öğrencilere destek olarak okullarına yeni bir kütüphane kuruyor. Proje kapsamında geçtiğimiz dönem 22 ile giden gönüllü gençler bu yıl farklı iller ile öğrencilere umut ışığı olmaya devam edecek.

İlginizi çekebilir

Yusuf Tekin’e önemli görev

Yusuf Tekin’e önemli görev

selyus