Ana Sayfa EĞİTİM 2 Aralık 2015

Şengül Yiğit’ten “Bir Yumak Mutluluk” projesine tam destek

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti Umuttepe Şehit Esma Kız Öğrenci Yurdu’nda iletişim semineri veren Şengül Yiğit, “Bu seminerden tek muradım kızlarımızı kazanmaktır” dedi. “Bir Yumak Mutluluk” projesi için gerekli olan 350 yün 350 şiş Şengül Yiğit’ten.

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti Umuttepe Şehit Esma Kız Öğrenci Yurdu’nda iletişim semineri veren Şengül Yiğit, yoğun ilgi gördü. Seminerin ardından gecenin ilerleyen saatlerinde yurttaki kızlarla sohbet eden Yiğit, kadın olmak, anne olmak, bozulan kadın fıtratından modern dünyanın genç kızlarının elişi ile alakası olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.

Umuttepe Şehit Esma Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kızlara 15 günde bir seminer veren Yiğit, “Bu seminerden tek muradım kızlarımızı kazanmaktır” dedi.

Kendisinin ne kadar yoğun olursa olsun her gün mutlaka yarım saat te olsa özellikle bir bebek yeleği ve patiği örüp birikince kermeslere bağışladığını, bunun kendisine çok iyi geldiğini belirten iletişim ustası Şengül Yiğit, yurttaki kızlara da bunu yapmalarını tavsiye etti.

Şengül Yiğit’in gecenin iki buçuğunda hadi bunu proje haline getirelim dediğinde kızlar büyük bir heyecan ve coşkuyla tamam dediler ve projeye isim ararken ilk öneri kızlardan “Bir Yumak Mutluluk” olarak geldi ve kabul edildi.

Ardından 350 yün 350 şiş temin etmeye geldiğinde İletişim Hocası Şengül Yiğit devreye girdi, iki gün sonra yünler ve şişler İstanbul’dan yola çıkarak bizzat eşi tarafından bize teslim edildi. Hemen örmeye başlayan kız öğrenciler, “Örülen bebek yelek ve patikleri Mülteci yavrularımıza ulaştırılacaktır. Bu vesile ile Şengül Yiğit hocamız ve ailesine teşekkür eder, projemizin bereketli olmasını temenni ederiz.”

 

 

selyus