Ana Sayfa EĞİTİM 23 Kasım 2017

Size yazıklar olsun!

Ataşehir Belediyesi’nın düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programında başörtülü öğretmenlerin  de olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Okullara başörtülü girilmesi için AK Parti Hükumetinin çıkardığı eğitim müfredatının iptali için Anayasa mahkemesine başvuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı karede görünmek için korumaları zorlayarak fotoğraf çektiren başörtülü öğretmenlere, geçmişte başı kapalı diye okullarda çileyi çeken ve okutulmayan hanımlardan yoğun tepki geldi.

Hem okullarda başörtülü okunmasına, hem öğretmen olarak görev yapılmasına hem de devlet dairelerinde başörtülü çalışılmasına şiddetle karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şirin görünmeye çalışan başörtülü öğretmenler; size yazıklar olsun diyen 28 Şubat mağduru bir eski hanım öğrenci, “Daha düne kadar ablalarınızın başından zorla başörtüsünü çıkaran zihniyetin partisinden olan bir belediyenin programına katılarak vicdanları yaraladınız. Size yazıklar olsun! Yoksa siz de FETÖ’cu ablalar gibi aynı zihniyette misiniz?” diyerek tepki verdi.

selyus