Ana Sayfa EĞİTİM 14 Ocak 2016

Sultanbeyli’de gençlerle kariyer üzerine söyleşi

Sultanbeyli Belediyesi’nin organize ettiği Yusuf Özkan Özburun ‘Genç Kariyer Buluşması’ programında gençlerle bir araya geldi. Kariyer kelimesinin anlamının koşu olduğunu ifade eden Özburun, “Kariyer kelimesinin bir diğer anlamı da bayrak yarışıdır.”

2016 yılını gençlik yılı ilan eden Sultanbeyli Belediyesi bu kapsamda gençlere yönelik faaliyetlerini artırdı. Yusuf Özkan, Özburun, İstanbulensis Gençlik Merkezi’nde gençlerle kariyer üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide kariyer planlaması üzerine konuşan Özburun, kariyerin aslında ne olduğunu anlattı. Kariyer kelimesinin anlamının koşu olduğunu ifade eden Özburun, “Kariyer kelimesinin bir diğer anlamı da bayrak yarışıdır.

Hayat bir maraton ve siz şuan maratonun ilk başındasınız. Maratonun son anına kadar nefesinizi ve gücünü planlamanız gerekiyor” dedi. En büyük kariyerin insan olmak olduğunu söyleyen Özburun, “Mesleki kariyer bir araçtır, meslek bir araçtır; ama asıl amaç insan olmaktır. Kariyeri anlamak için önce niçin yaşadığımızı bilmeliyiz. İnsanın sonsuza uzanan bir kariyer hayali olmalı” şeklinde konuştu. Özburun, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı.  

selyus