Ana Sayfa EĞİTİM 15 Aralık 2015

Sultanbeylilere meslek edinme imkanı

Sultanbeyli Mesleki Eğitim Merkezi ilçede meslek sahibi olmak isteyen gençlere yeni ufuklar açıyor. Farklı alanlarda eğitim veren merkez ilçedeki birçok firmanın personeline de çıraklık ve kalfalık eğitimi veriyor.

Sultanbeyli Mesleki Eğitim Merkezi uyguladığı eğitimlerle çıraklık ve kalfalık belgesi veriyor, özellikle okuldan uzaklaşan gençlerin meslek sahibi olmasına yardımcı oluyor. Merkez Müdürü Mustafa Doğan, merkezin 2008 yılından bu yana Sultanbeyli’de hizmet verdiğini ifade ederek şunları söyledi: Nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla 2008 yılında hizmet vermeye başladık. Merkezimizde şuan 8 tane meslek atölyesi, 7 tane eğitim sınıfı, 1 tane çok amaçlı salon ve rehberlik servisi bulunuyor” dedi.

Sultanbeyli Mesleki Eğitim Merkezinde kalfalık, ustalık, usta eğiticilik eğitimlerinin verildiğini kaydeden Doğan, talep doğrultusunda en az 12 kişinin katılması koşuluyla yeni kursların da açıldığını ifade etti.

Kursların daha çok lise eğitimini yarıda bırakmış kişiler tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Doğan, “160’a yakın meslek dalından eğitim veriyoruz. Kalfalık eğitimine kayıt olan çırak, haftanın bir günü merkeze teorik eğitime gelmek zorunda. Diğer günlerde aynı alanla ilgili pratik eğitimini işyerinde sürdürüyor. Kursiyerler çırak öğrenci haklarının tümünden faydalanıyor. Kursiyerlerimiz bu eğitimin sonunda bir meslek sahibi olacak ve işyeri açmaya temel olan kalfalık belgesini almaya hak kazanacaklar. Burada verdiğimiz eğitimin süresi 2 veya 3 yıl arasında değişiyor. Lise mezunları için bu süre 1 yıla kadar düşüyor” dedi.

Merkezde birçok proje de hayata geçirdiklerini kaydeden Mustafa Doğan, “İlgili kurumlarımızla birlikte Işık Biziz, Gençler İçin Gençlerle gibi birçok proje hayata geçirdik. Kurslarımıza kayıt olmak isteyen gençlerimizi Orhangazi Mahallesi, Alparslan Caddesi, Esra Sokak’ta bulunan merkezimize bekliyoruz “dedi.

selyus