Ana Sayfa EĞİTİM 31 Mart 2016

Suya yazılan dizeler ödüllendirildi

İSKİ tarafından geleneksel hale getirilen “Su – Çevre Temalı” şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildiler.

“İstanbul’un Gençleri Su Üstüne Yazıyor” sloganıyla yola çıkılan, özellikle genç kuşaklarda su kullanma ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla tertiplenen yarışmaya gençler büyük ilgi gösterdi. Yüzlerce eserin kıyasıya mücadele ettiği yarışmanın kompozisyon dalındaki birincisi; “Bir Damla Su” eseriyle yarışmaya katılan, Kadıköy Özdemiroğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esma Hatice Köken oldu.  Şiir dalında ise “Suyu Aziz Bilen Canlar” isimli eseriyle yarışmaya katılan Çatalca Çok Programlı Lisesi öğrencisi Nevruz Yıldırım birinciliğe layık görüldü.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini, 22 Mart Dünya Su Gününde İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda,  İSKİ Yöneticilerinden alırken, şiir dalında birinciliği kazanan Nevruz Yıldırım’a ödülünü İSKİ Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay takdim etti.

Dallarında birincilik ipini göğüsleyen yarışmacılar eserlerini İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunu dolduran konukların huzurunda okurken büyük alkış topladılar. Özellikle şiir dalı birincisi Nevruz Yıldırım, şiirinde teşhis ve intak sanatının en güzel örneklerini sergiledi.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan İSKİ Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay tasarrufun önemine vurgu yaparak; “İstanbul’da günde ortalama 2 milyon 700 bin m3 su tüketilmektedir. Bu rakamın yüzde 10’unu tasarruf edebilirsek karşımıza 270 bin m3 gibi bir rakam çıkar. Bu rakamda Trabzon’un bir günlük su ihtiyacına tekabül etmektedir. Ne yaparsak yapalım ama suyumuza mutlaka sahip çıkalım” dedi.  Dr. Dursun Atilla Altay dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

selyus