Ana Sayfa EĞİTİM 22 Şubat 2016

Tertemiz öğrencilerden tertemiz albüm!

Yaşları 8-12 arasında olan ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Asfa Temiz Kalpler Korosu’nun Tertemiz-2 albümünün tanıtımı 21 Şubat Pazar günü Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde yapıldı. Asfa Eğitim Kurumları’nın kurucusu rahmetli Mahmud Esat Coşan Hocaefendi’nin okul arkadaşı İslami İlimler Hocası Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı gecenin onur konuğu idi.

Asfa Eğitim Kurumları kendine yakışan bir geceye imza attı. Adı gibi tertemiz düşünceleriyle eğitime hizmet eden kurumun birincisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştiren  Temiz Kalpler Korosu’nun Tertemiz-2 albümü için gece düzenlendi.

Yaşları 8-12 arasında olan ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Asfa Temiz Kalpler Korosu’nun Tertemiz-2 albümünün tanıtımı 21 Şubat Pazar günü Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde yapıldı. Gecede, hain terör saldırısında şehit olan askerlerimiz ve vatandaşlarımız için dua edildi.

Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürü Belma Uysal’ın öncülüğünde gerçekleşen geceye Asfa’nın kurucusu rahmetli Mahmud Esat Coşan Hocaefendi’nin okul arkadaşı, İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan ile Refah Partisi eski Milletvekili Merve Kavakçı’nın babası İslami İlimler Hocası Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Asfa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Sami Selçukbiricik ve veliler katıldı.

  

Tertemiz albümünün çıkarılış amacı yeni nesle dayatılan popüler müziğe alternatif olarak kendi değerlerimize uygun ve insanda manevi duyguları pekiştiren bir albüm oluşturabilmekti.  Ayrıca sosyal farkındalık oluşturma çerçevesinde çıkardıkları albümün geliri sayesinde yardımda bulunabilmekti. Bu amaçların sonucunda albümün satışından elde edilen gelirle Soma faciasında yetim kalanlara yardım ettiler. Asfa Temiz Kalpler Korosu, Tertemiz albümü sayesinde sosyal sorumluluklarını yerine getirerek genç nesle örnek olmayı başardılar. TRT-1, ATV gibi birçok önemli kanalın programlarına misafir oldular; İstanbul, Ankara, Antalya, Konya, Afyon, Tokat, Trabzon gibi şehirlerde sanat eserlerini seslendirdiler. Yaptıkları işlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi önemli şahsiyetlerin tebriklerine mazhar oldular. Bu güzel neticeler sonucunda Tertemiz-2 ‘yi çıkarmaya karar verdiler.

Birbirinden güzel 11 ilahiden oluşan Tertemiz-2 albümünde Sevdim Seni Ma’buduma, Hû Zikri,  Cürmüm İle Geldim Sana ve Kâbe’nin Yolları gibi bilindik ilahiler de yer alıyor. İlahileri Abdülkerim Selvi, Ahmet Emin Bayraktar, Ayşe Taşkan, Bahri Anıl Saral, Esma Çizmeci, Güzide Betül Dinler, İrem Hacıoğlu ve Zeynep Esma Mirza adlı öğrenciler seslendiriyor.

 “BU TARZ BİR KONSEPTE TÜRKİYE’DEKİ İLK VE TEK ÇOCUK VE OKUL KOROSU OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR”

Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürü Belma Uysal, “Davetimize icabet edip bizleri şereflendirdiğiniz için bizleri ziyadesiyle memnun ettiniz. Bu vesileyle siz değeli misafirlerimize tekrar teşekkürü bir borç bilirim. 1987 yılında Mahmud Esat Coşan Hocamız Asfa Eğitim Kurumları, kurulduğu tarihten bugüne hep farklı ve özel oldu. Kuruluş misyonu olan hayırlı nesillerin yetiştirilmesi gayesiyle öğrencilerini hem dünyevi hem de manevi kazanımlarla donatmayı görev bildi. Kurumumuz bu misyonun gereği olarak öğrencilerine özgüven sahibi, sosyal ilişkileri gelişmiş, problem çözen, kritik ve analitik düşünebilen bireyler olarak yetiştirme yolunda 29 yıldır çalışmalarını sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor.

Eğitim camiasında her zaman güzel işlerin öncüsü ve örneği olmayı hedefleyen kurumumuz, bir güzel işe daha imza attı. Bugün burada toplanmamıza vesile olan Asfa Temiz Kalpler Korosu dayatılan güncel müziklerin yerine kendi kadim kültürümüzün, sanatımızın gençlere farkındalığını sağlamak amacıyla iki sene önce kurulmuştur. Asfa’lı öğrencilerden oluşan koromuz tertemiz bir albüm çalışması ile dinleyicilerle buluşmuştur. Türkiye’nin pek çok ilinde ve ulusal kanallarında tüm ülkemize hitap etmişlerdir. Yaptıkları tertemiz müzikleriyle büyük küçük herkesin teveccühünü kazanan koromuz, özlediğimiz müziğin yeniden inşası adına önemli bir katkı sağlamışlardır.

İlk üyelerinin yaşları gereği yerlerini Asfalı küçük kardeşlerine bıraktığı koromuz bu kültür ve sanat hizmetini sürdürme adına tertemiz iki albüm çıkarmışlardır.

Kar amacı güdülmeden yapılan bu çalışmalar, bu tarz bir konsepte Türkiye’deki ilk ve tek çocuk ve okul korosu olma özelliğine sahiptir. Çok güzel bir gece geçirmeniz dileklerimle Allah’a emanet olunuz” şeklinde konuştu.

ASFA, EN TEMİZ, TERTEMİZ ANLAMINA GELEN ARAPÇA BİR KELİME

Okulu ve albümü anlatan değerli açıklamalarda bulunan Asfa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Sami Selçukbiricik, “Bundan yaklaşık 30 yıl önce pek çoğu ahirete irtihal edenlerin öldükten sonra arkamızda hayırlı nesiller bırakalım diye kurdukları bir kolejin bugünkü mensupları olarak buradayız. O kadar temiz, o kadar güzel işler yapalım ki amel defterimiz hep açık kalsın diye düşünmüşler. Bu sebeple okulumuzun ismini ‘Asfa’ koymuşlar. Asfa, en temiz, tertemiz anlamına gelen Arapça bir kelime. Bizde kuruluşundan uzun yıllar sonra sanatsal anlamda kadim kültürümüz yansıtan, ama modern yorumlarla birlikte çocuklarımızın ilgisini çekebilecek eserler, albümler ortaya koymak istedik. Aynı duanın devamı niteliğinde Asfa’yı bugünkü neslin anlayabileceği bir şekilde ismi ve karşılığı olan tertemiz kelimesini albümümüzün birincisine isim yapmıştık. İki yıl önce tanıtımını yaptığımız albümümüzün bu yıl ikincisinin tanıtımı için buradayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

“BELMA HANIMA DA ÇOK MÜTEŞEKKİR OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM”

Geceye ayrı bir renk katan ve Asfa’nın kurucusu Rahmetli Esat Coşan Hocaefendi’nin okul arkadaşı olan İslami İlimler Hocası Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, “Bu akşam dinleme şerefine nail olacağımız bu güzel eserlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Arapça’da en temiz anlamına gelen Asfa’yı kurmak için nasıl dertlendiğini, nasıl gamlandığını nasıl çalıştığını biliyoruz. Yurt dışında hizmet ederken kaybettiğimiz Esat Coşan ağabeyimiz, hocamız ve kardeşimizin ruhunun şad olmasını niyaz ediyorum.

Bu arada kurumun genel müdürü Belma hanıma da çok müteşekkir olduğumu belirtmek isterim. Karşılaştığımız bir ortamda davetinin sonrasında Asfa’yı ziyaretle şereflendik. Öte yandan bu geceye bizleri davet etmesi de ayrı bir incelik. Bizleri, bu fakiri ve kızlarımı da unutmadığı için kendisine müteşekkir olduğum beyan ederim” diye konuştu.

“MAALESEF BİZİM MEDENİYETİMİZİN KODLARINI BOZDULAR”

Gecede önemli açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Öncelikle Asfa Eğitim Kurumları’nın kurulmasına vesile olan ve rahmeti rahmana kavuşmuş Esat Coşan Hocaefendiye Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. O günden bugüne kadar bu eğitim kurumlarının bu seviye ye gelmesinde emeği geçen idarecisine, öğretmenine ve çalışanına teşekkür ediyorum. Yıllardı bizim en önemli kaybımız insan kaybımızdı. Bir memleketin insanı iyi yetişemedikten sonra o memleketin kalkınması, gelişmesi ve özellikle İslami anlamda değer sahibi insan yetiştirmesi mümkün değildi.  Türkiye çok uzun yıllar boyunca iyi insan yetiştirmede ve iyi Müslüman yetiştirmede çok farklı engellerle, çok büyük sıkıntılarla karı karşıya geldi.

Bugün Cenabı Allah’a yüzbinlerce hamd olsun ki bu sıkıntılar büyük oranda aşıldı ve aşılmaya da devam ediyor. Bu anlamda çok kıymetli eğitim kurumları iyi insan, iyi Müslüman ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetiştirmek için canla başla gayret ediyor. Tabii ki bu yeterli değil. Dünyaya hitap edecek, dünyada kendini kabul ettirebilecek nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Maalesef bizim medeniyetimizin kodlarını bozdular. Neyle bozdular? Müzikle bozdular, tiyatroyla, sinemayla, sokak yaşayışıyla, okuluyla, aile hayatıyla, her şeyle bozdular. Tabi bu tahribatı tamir etmek çok kolay olmadı da olmayacakta. Bunun tamiri çok daha fazla emek ve çok daha fazla sabır gerektiriyor.

İşte bugün tertemiz iki müziğin tanıtılmasıyla güzel bir çalışma yapıldı. Bu anlamda çocuklarımızın zihinlerine ve kalplerine işleyecek, onlara insanlığı, İslam’ı, rahmanı, sevgiyi şefkati gösterecek, onların yüreklerine nakış nakış işleyecek bu tür müziklere ihtiyacımız var. Ben 3.5 yıldır Üsküdar Kaymakamı olarak Asfa Eğitim Kurumları’nın çalışmalarını çok yakından takip ediyorum. Hakikaten çocuklarımızı o kadar güzel işliyorlar ki, o kadar güzel yetiştiriyorlar ki hem velilerden aldığım dönüşler, hem de kendi izlenimlerim inşallah geleceğin Türkiye’sinde bu gençlerimiz söz sahibi olacak, değil Türkiye’ye dünyaya sözü geçmede etkili olacağına inanıyorum.  Ben bu tertemiz iki müzik çalışmalarında emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, ise yeni anayasa üzerine ve tarihle ilgili bir konuşma yaptı. 

selyus