Ana Sayfa EĞİTİM 8 Ağustos 2017

TÜGVA Kadıköy’den örnek yaz okulu

İyi ve güzele dair ne varsa savunan, milli ve manevi duygulara sahip, her daim hakkın ve adaletin yanında olacak bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulmuş yeni nesil gençlik vakfı olarak kurulan ve bu amaçla hizmet veren, Türkiye Gençlik Vakfı Kadıköy Temsilciliği yaz okulu ile örnek işler çıkartıyor…

TÜGVA Kadıköy İlçe Temsilciliği, çocuklar için en ölü zaman dilimi olan yaz tatilini daha kaliteli kılmak, onlara adalet, ahlak, birlik anlayışını benimseterek Kur’an, Siyer, İbadet ve İlmihal konularını öğretmek, bunun yanı sıra 11 branşta spor eğitimi vermek için “TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu”nu Temmuz ayı içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştirdi.

Dört hafta süren yaz okulu iki yüz ortaokul öğrencisinin katılımıyla ile başladı. Erkek öğrenciler Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Kız Öğrenciler ise İstanbul Kadıköy Lisesinde yaz okulu programına katıldılar. Öğrenciler, din eğitimi ve beden eğitimi olmak üzere günde 6 saat alanında profesyonel öğretmenlerle vakfın geniş imkânlarını kullanarak toplamda 120 saat eğitim aldılar.

Yaz okulu projesi ile öğrenciler, hem bedensel hem de ruhsal ihtiyaçlarını karşılamış oldular. Böylece hem idmanlı hem de imanlı altın bir nesil yetiştirme yolunda önemli adımlar atılmış oldu. Bu anlamda öğrencilerimiz beden eğitimi derslerinde yeteneklerini keşfedip, değerler eğitiminde ise manevi kazanımlarla beslenerek kendilerine ait birçok yönlerinin farkına vardılar.

Pasif durumda olan öğrenciler eğitim sürecinde aktif olan tarafa geçmelerini sağlayarak öğrenci merkezli bir eğitim programı ile toptan korkan değil top oynamaktan keyif alan, tezahürat eden değil bizzat oyuna katılarak oyuncu olan yani yaşamı izleyen değil tam da yaşamın ortasında olan bir neslin yetişmesi amaçlanmaktadır.

Yaz okulu ile ilgili bir açıklama yapan TUGVA Kadıköy Temsilcisi Zakir Şahin, “Genç bir vakıf olan TÜGVA tüm gençleri koşulsuz kucaklamakta ve geleceğimizin ihya ve inşasının onların ellerinde olduğunu bilmektedir. İnanıyoruz ki bugünün gençleri ülkesini, milletini, vatanını ve bayrağını seven, koruyan ve bu uğurda canını bile feda edebilecek gençler olarak yarınlarımızı layıkıyla inşa edecektir.” dedi.

İlginizi çekebilir

Okullara bir gün ara verildi

Okullara bir gün ara verildi

selyus