Ana Sayfa EĞİTİM 12 Şubat 2015

TURGEV yeni yerinde

Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV yeni genel merkez binası Eyüp’te açıldı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) yeni genel merkez binası Eyüp’te açıldı. Sabah gazetesinin haberine göre Vakıf, kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiği Fatih’teki merkezini Eyüp’e taşıdı. Genel merkezin açılışı, cuma namazı sonrası dualarla yapıldı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, gazetecilerin soruları üzerine, 2014 yılı içerisinde kapasitelerinin yüzde 100 katlanarak artması üzerine Fatih’teki genel merkez binalarının yetmediğini belirterek, bu nedenle yaklaşık bin metrekare olan iki ayrı binası bulunan yeni yere taşındıklarını söyledi.

Vakfın kuruluşundan bu yana herhangi bir şekilde vakfa hizmet etmiş ve vakfa gönül vermiş kişilerle bu güzel anı paylaşmak istediklerini dile getiren Akalın, taşındıkları iki yeni binanın Osmanlı döneminden beri özel kullanımda olduğunu, yapıların asli özelliğini bozmadıklarını aktardı.

Akalın, 2014 sonu itibarıyla öğrenci sayısını da 2 kat artırdıklarını kaydederek, 2015 için de yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini, bu yıl kendilerini en çok heyecanlandıran konulardan birinin “öğrencilerini yurtdışında da desteklemeye yönelik yaptıkları çalışmalar” olduğunu anlattı.

Bu çalışmanın ilk tohumlarını geçen yıl Amerika’da TURKEN Foundation’ı kurarak attıklarını ifade eden Akalın, “Bu yıl ise İngiltere ve Almanya hedeflerimizde. Oralarda şu an yapılanmamızla ilgili çalışmalarımız var. 2015 yılı içerisinde vakıflarımızı kurarak öğrencilerimiz dil eğitimi alması, yüksek lisans ve doktora gibi akademik çalışmalarını gerçekleştirebilmesi için kendimize hedefler koyduk” diye konuştu.

“EYÜP SULTAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNE ÇOK YAKINIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da merkezlerini kısa süre önce buraya taşıdıklarını ifade ederek, vakfın hizmetlerine değindi.

Erdoğan, “İnşallah nice burs, eğitim ve yurt hizmetlerimizi buradan yürütmeye devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi iki binamız, otopark imkanımız var. Bir de Eyüp Sultan’ın manevi atmosferine çok yakınız, onun için burası bizim için güzel bir merkez olacak inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Dua edildikten sonra vakfın genel merkezinin kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi. 

Açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, İBB Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, iş adamı Ethem Sancak, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ve davetliler katıldı.

Etiketler:
selyus