Ana Sayfa EĞİTİM 26 Kasım 2014

Türkmen’i liseli yıllara götüren açılış

Temeli 2013 yılında atılan Kandilli İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasının inşaatı tamamlandı. 4 bin öğrencinin eğitim göreceği yeni binanın açılışı, Üs

Hilmi Türkmen’i İmam Hatip Liseli yıllara götüren açılış

Temeli 2013 yılında atılan Kandilli İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasının inşaatı tamamlandı. 4 bin öğrencinin eğitim göreceği yeni binanın açılışı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenle gerçekleşti.

İlk olarak 1977 yılında Üsküdarlı din adamlarının binasında 2 sınıf olarak açılan, Kandilli İmam Hatip Lisesi büyük gayret ve emekler sonrası 20 bin metre kare kapalı alanlı, 80 derslikli 4 bin öğrencinin eğitim göreceği modern okul binasına kavuştu.

Okulun açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye Başkanı yardımcıları Sedat Ayyıldız, Zeki Bıyık, Şadan Özkaya, Üsküdar önceki Belediye Başkanı Mustafa Kara, okul yönetimi, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Ramazan Demirkan Hoca’nın kıratıyla Kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Sonrasında ilahiler söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Akyüz, “Nereden nereye gelindiği iyi düşünülmeli. 2 derslikli bir okuldan 20 bin metrekare kapalı alanı olan devasa bir okula kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. Akyüz, projenin fikrini ilk olarak ortaya atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerini gönderirken “Tabi bugün bu bir açılış töreni değil, sadece okulu taşımadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu taşınmayı yaptığımızı duyarsa bizi defterden siler diye düşünüyorum” dedi. Sonrasında kürsüye gelen Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara’da kısa bir konuşma yaptı. Kara, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde olduklarına vurgu yapıp, “Bu günü kalben yaşıyoruz. Tabi yılda bir kez de olsa öğretmenlerin özel bir günleri olması çok önemli. Bu günle birlikte okul açılıyor” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, programa katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bir taraftan 24 Kasım Öğretmenler günü olması, diğer taraftan da okulumuzun taşınması nedeniyle öğrencilerimizin bugünü hiç unutamayacaklarını düşünüyorum. Tabi bu bir açılış töreni değil taşınmadır. Okulumuzun taşınması hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

80 derslik kapasitesiyle binanın, ülkenin en büyük İmam Hatip okullarından birisi olduğunu belirten Türkmen, “Türkiye’nin ilk İmam Hatipli Cumhurbaşkanı’nın ilçesine de böylesine bir okul yakışır” dedi.

Okulun ilçeye yakıştığını söyleyen Türkmen, yakın zamanda okulun hemen yanı başında bir kız öğrenci yurdunun temelini de atacaklarının müjdesini verdi.

Türkmen, konuşmasının son bölümünde, Öğretmenler günü dolayısıyla Üsküdar İlçesi’nde görev yapan öğretmenleri belediyenin tesislerinde aileleriyle birlikte yemekte ağırlamak istediklerini söyledi. Başkan Türkmen’in öğretmenlere diğer bir haberi de ücretsiz yapılacak olan sağlık taraması oldu.

Etiketler:
selyus