Ana Sayfa EĞİTİM 24 Ağustos 2017

Ümraniye Belediyesi Bilge Çocuk Yaz Okulu sona erdi

Ümraniye Belediyesinin dikkat çeken eğitim faaliyetlerinden Bilge Çocuk Projesi kapsamında gerçekleşen Bilge Çocuk Yaz Okulu sona erdi. Kapanış programı Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesinin, 6 hafta boyunca; 3, 4, 5 ve 6. sınıf seviyesindeki 105 öğrenciye Eğlenceli Matematik, Akıl ve Zekâ Oyunları, El İşi Faaliyetleri, Değerler Eğitimi, Temel Dinî Bilgiler, Sinema, Ebru, Drama, Laboratuvar, Enstrüman gibi alanlarda ders verip; botanik parkı, hayvanat bahçesi, mesire alanı, koru ve müzelere geziler düzenlediği Bilge Çocuk Yaz Okulu törenle sona erdi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören yaz okul hakkındaki tanıtım videosu, öğrenciler tarafından yapılan şiir dinletisi, skeç, koro ve Hadis-i Şerif okumalarıyla başladı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir programda yaptığı konuşmada yaz boyunca yaptıkları spor ve eğitim etkinliklerinden bahsederek “Ümraniye’yi kaliteyle tanıştıran Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’de neredeyse her mahallede Bilgi Evi var; merkeze kocaman bir kültür merkezi yapmak yerine tüm mahallelere ulaşmak için bu şekilde çalıştık. Sayısız kültür faaliyeti yaptık, bunlara devam da edeceğiz, bunlar çocuklarımızın zihninde yer edecektir” dedi. İlçede yaptırdıkları okullardan da bahseden Başkan Hasan Can; çocukların eğitiminin özellikle değerler eğitimi konusunun öneminden bahsederek yaz okulunda emeği geçen herkese ve ailelere teşekkür etti.

selyus