Ana Sayfa EĞİTİM 10 Ocak 2016

Ümraniye Belediyesi’nden Giresun’a eğitim desteği

Ümraniye Belediyesi ve Hayırsever Türkmen ailesinin destekleriyle Giresun’un Çanakçı ilçesine bir İmam Anadolu Hatip Lisesi inşa edilmek üzere protokol imzalandı.

Yurt içi ve yurt dışında, eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi, Giresun ili Çanakçı ilçesinde inşa edilecek bir okulun yapımına destek oluyor. Bu kapsamda; Ümraniye Belediyesi adına, Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur ve babalarının vasiyetini yerine getirmek isteyen Hayırsever Türkmen ailesi arasında, Ümraniye Belediye Başkanlığı’nda bir protokol imzalandı. Protokole göre; Giresun İl Özel İdaresi’ne ait 2700 metrekarelik kapalı alana sahip okul; 13 derslik, 2 laboratuar, kız ve erkek ayrı olmak üzere 2 uygulama mescidi, 1 çok amaçlı salon, 1 konferans salonu ve idarî birimlerden oluşacak. 1 bodrum, 1 zemin ve 2 normal olmak üzere 4 kattan oluşacak olan okula; Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verilecek. 

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmet vermesi planlanan okul, Ümraniye Belediyesi ve Türkmen ailesinin Giresun’un Çanakçı İlçesindeki gençlere büyük bir armağanı olacak. 

selyus