Ana Sayfa EĞİTİM 23 Mayıs 2017

Ümraniye Belediyesi’nden Otizmli çocuklara mezuniyet töreni

Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Zihinsel Engelli ve Otizmli Çocuklar İçin 2.Geleneksel Bahar Şenliği ve Pilav Günü Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde kutlandı.

Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla normal eğitim hizmetlerinden yararlanamayan 0-18 yaş grubundaki özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara hizmet vermek adına kurulmuş olan Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde mezuniyet töreni dolayısıyla pilav günü ve kermes düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk ile Sibel Şenocak, okul idarecileri, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışını selamlama konuşmalarıyla yapan Okul Müdürü Nazim Duman, Ümraniye Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ardından programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, “Bu okul özel bir okul. Bu okulda evladı olan bütün veliler de bana göre çok özeldir. Allah onlardan razı olsun” dedi. Zihinsel engelli ve otizmli çocukların anne ve babalarını seçilmiş insanlar olarak gördüğünü söyleyen Saliha Can, “Kendilerine emanet edilmiş bir evladı yetiştirebilen sabırlı ve elleri öpülecek insanlar, gül gibi insanlar yetiştirmişsiniz, bize tahammülü sabrı ve kaderin getirebileceği her şeye sabırlı olmayı öğreten insanlarsınız” dedi. Konuşmalarını sürdüren Saliha Can velilere seslenerek, “Maşallah çok güzel evlatlar yetiştirmişsiniz inşallah evlatlarınızdan hayırlı günler görürsünüz, sizleri kutluyorum” dedi. Saliha Can, Bahar Şenliğinin hayırlı olmasını temenni etti ve mezun olan bütün öğrencilere hayırlı bir ömür dileyerek konuşmalarını sonlandırdı.

 

 

 

selyus