Ana Sayfa EĞİTİM 19 Kasım 2015

Ümraniye’de ‘Akıl Oyunları Festivali’ için eğitim

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Akıl Oyunları Festivali için eğitim seminerleri başladı. Ümraniye Belediye Binası’nda gerçekleşen eğitimlere, yaklaşık 50 okuldan öğretmenler katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Akıl Oyunları Festivali’nin ikincisi 12 Kasım itibariyle başladı. Ümraniye Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akıl Oyunları Festivali’yle, ilçedeki okullarda okuyan öğrencilerin belediye tarafından tedarik edilen oyunlarla hem eğlenmeleri hem de beyin jimnastiği yapmaları amaçlanıyor. Alanında uzman bir komisyon tarafından belirlenen; 6’lı ve 9’lu Sudoku, Katamino, Hedef 4, Tangram, 9 Taş ve 3 Taş, Hanoi Kulesi, Abolone, Dama, Mangala gibi oyunların, çocuklara öğretildiği Akıl Oyunları Festivali, geçen yıl olduğu gibi, festivale katılan okulların öğrencilerinin yarıştığı bir programla sona erecek. Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Zekâ Oyunları Seçmeli Dersi Eğitim Semineri’ne katılarak, her yıl Kasım- Mart ayları arasında öğrencilerine bu oyunları öğreten hocalar, onları aynı zamanda dönem sonundaki yarışmalara hazırlıyor. Bu sezonda da dönem içinde belirlenen zekâ oyunlarını oynamayı öğrenen ve geliştiren çocuklar, Mart ayında 11 farklı dalda yapılan yarışmalarla yeteneklerini sergileyecekler.

2014-2015 sezonunda festivale katılan 31 okula yenilerini ekleyen Ümraniye Belediyesi; eğitim seminerleri ve oyun dağıtımlarına başladı. Ümraniye Belediyesi ilçedeki okullardan gelen öğretmenlere, Zekâ Oyunları seçmeli dersinde öğrencilere aktarılmak üzere, eğitim seminerleri veriyor. Bu kapsamda, öğrencilerine oyunları öğreterek onları yarışmalara hazırlayacak olan öğretmenler, Ümraniye Belediye Binası’nda gerçekleşen eğitim seminerleriyle verimli bilgiler edindiler.

selyus