Ana Sayfa EĞİTİM 17 Kasım 2015

Ümraniye’de Bilge Çocuk Eğitimleri başlıyor

Ümraniye Belediyesi’nin, ilçedeki üstün zekâlı öğrenciler için oluşturduğu özel eğitim projesi Bilge Çocuk eğitiminin, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bir programla tanıtımı yapıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Bilge Çocuk eğitim projesinin tanıtım programı gerçekleşti. Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Türkân Öztürk’ün yanı sıra, akademisyenler, öğretmenler, belediye birim müdürleri ve veliler katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından ikincisi gerçekleştirilen Bilge Çocuk eğitim projesi, Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından belirlenen üstün zekâlı çocukların okulda gördüklerine takviye olarak yeni ve farklı dersler almasını kapsıyor. Bu yıl 100 öğrenciyle gerçekleştirilen programda, 10 akademisyen ve 34 öğretmen eğitim verecek. 2-3 ve 4. sınıf öğrencilerinin Bilge Çocukların; Eleştirel Düşünme, Yaratıcı Düşünme, Gelecek Tabanlı Problem Çözme, Elektronik, Akıl ve Zekâ Oyunları, Dil Sanatları, Değerler Eğitimi, Drama, Fen Deney Atölyesi, Temel Astronomi, Matematik, Kriptoloji gibi alanlarda eğitim göreceği proje 21 Kasım 2015’te başlayacak.

Bilge Çocuk projesinin tanıtım programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir; eğitimde, ailelerin ve çocukların üstün zekâlı olmanın getirileri hususunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Mesut Özdemir; çocukların bilişsel, fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenerek mutlu, üretken, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak var olabilmelerinin Bilge Çocuk eğitiminin ilk hedefi olduğundan bahsetti. “Üstün zekâlı çocukların zekâ ve becerilerinin erken fark edilmesi çok önemlidir. Bu noktada ailelere büyük sorumluluk düşmektedir. Çocukların hareketlerine çok müdahale edilmeden ve iyi gözlemlenerek eğitilmesi, onların yeteneklerini keşfetmek noktasında önemlidir” diyen Mesut Özdemir, projenin hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Bilge Çocuk eğitim projesinin tanıtımını içeren bir sunumla devam eden program, velilerin sorularının akademisyenler tarafından yanıtlanmasıyla son buldu.

 

 

selyus