Ana Sayfa EĞİTİM 24 Ağustos 2015

Ümraniye’nin çocukları ayrıcalıklı

Ümraniye Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmeleri için organize edilen ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Başkan Hasan Can: “Yaz okullarıyla çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesini engelliyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin, 3-4-5 ve 6. sınıf öğrencisi yüzü aşkın Bilge Çocuk için, hafta içi her gün 4 buçuk saat boyunca 5 farklı dalda eğitim verdiği ve bu yıl 7.si düzenlenen ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ sona erdi. Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği yaz okulunun kapanış töreni Necip Fazıl Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşti. Düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları Salim Çetinkaya ve Burhan Ayazoğlu, belediye birim müdürleri, Ak Parti Teşkilat Mensupları, Bilge Çocuk Yaz Okulu Öğretmenleri, veliler ve Bilge Çocuklar katıldı.

Bilge Çocuk Yaz Okulu’nun faaliyetlerinin anlatıldığı 5 dakikalık tanıtım filmiyle başlayan program, Arif Nihat Asya’ya ait olan Bayrak şiirinin bir öğrenci tarafından okunmasıyla devam etti. Ümraniye Belediyesi bünyesinde bulunan bazı kültür merkezi ve bilgi evlerine isimlerini veren önemli şair, düşünce adamı ve siyasetçilerin kısa biyografilerinin okunduğu oratoryo Bilge Çocuklar tarafından sergilendi. Filistin asıllı Ayşe Ece isimli öğrencinin okuduğu Abdurrahman Karakoç’a ait olan Filistinli Çocuk şiirinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bu tür etkinlikleri, çocuklarımızın gücüne güç katan zekâsına zekâ katan çeşitli etkinlikleri Ümraniye’mizde her alanda gösteren ve destek veren çok değerli Belediye Başkanımız Hasan Can’a sizlerin huzurunda gönülden şükranlarımı iletiyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “TATİL YAPAMAYAN ÇOCUKLARA, TATİL TADINDA EĞİTİM VERİYORUZ”

Yaz aylarında çocuklara yönelik birçok program yaptıklarını ifade eden Başkan Hasan Can, “Bizler yaptığımız bu çalışmalarda yazın tatil yapma fırsatı bulamayan çocuklarımız düzenlediğimiz etkinliklere katılarak, eğlensinler, tatil yapsınlar ve en önemlisi bir şeyler öğrensinler istiyoruz. Bu anlamda Yaz Spor Okulları, Bilge Çocuk Yaz Okulu, 15 farklı okulun bahçesine kurduğumuz yüzme havuzlarımız var. Yani tatile gidemeyen çocuklarımız tatlı bir yaz geçirmenin tadına varıyor” dedi.

“Bizler yaptığımız bu programlarda çocuklarımıza bilgiler verip tatili iyi değerlendirmelerini sağlıyoruz” diyen Başkan Hasan Can, “En önemlisi, yazın sokakta boş boş gezip kötü alışkanlıklar edinmelerini engelliyoruz. Bizim bu çalışmalarımız sayesinde ailelerin de akılları çocuklarında kalmıyor” şeklinde konuştu.

Anne ve babalar için en değerli olan şeyin evlatları olduğunu belirten Başkan Hasan Can, “Anne babaların en değerli olan varlığı evlatlarıdır. Ne arabaları, ne evleri hiçbirinin bir değeri yoktur. O yüzden çocuklara olan hassasiyet en uç noktada olmalı. Bu nedenle evlatlarının daha iyi yetişmesi için gayret gösteren anne ve babaları buradan kutluyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Başkan Hasan Can tarafından Bilge Çocuk Yaz Okulu’na katılan Bilge Çocuklar’a sertifikaları takdim edildi.

Bilge Çocuk Yaz Okulu’nda şu etkinlikler gerçekleştirildi:

Değerler Eğitimi, Akıl Oyunları, El İşi Faaliyetleri, İngilizce, İlmihal- Siyer, Eğlenceli Matematik Etkinlikleri gibi derslerle kendilerini geliştirmek adına faydalı bir yaz tatili geçiren çocuklar, Bahçe Etkinlikleri, Eskimeyen Oyunlar, Park Keyfi gibi etkinliklerle de doyasıya eğlendi. Rehber hocalar eşliğinde yapılan Kültürel Gezi Etkinlikleri ile şehrin dokusunu anlamak yönünde faydalı adımlar atmış oldular. 20’şer kişilik gruplar halinde ders gören çocukların, sınıflarının ismini kendileri belirlemeleri de özgüvenlerini ve onların okullarına olan bağlılığını artırdı.

Etiketler:
selyus