Ana Sayfa EĞİTİM 7 Nisan 2016

Ümraniyeli gençler, tarihi “Kıtaların Hâkimi” ile öğreniyor

Ümraniye Belediyesi’nin ilçedeki öğrenciler için yaptığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda “Kıtaların Hâkimi” adlı oyunun, Ümraniye’deki okullara dağıtılmasını sağlayacak olan proje, öğrenciler arasında yapılan bir yarışmayla tanıtıldı.

Ümraniye Belediyesi gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle öne çıkmasının yanında; çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayacak projelerle de adından söz ettiriyor. Ümraniye’deki okullarda, öğrencilerin tarihi severek öğrenmesini amaçlayan belediye, Tarih Öğretmeni Mevlüt Algan tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK Marmara Bölgesi Finali’ne katılma başarısı elde eden “Kıtaların Hâkimi” adlı oyunu okullara dağıtacak.  150 soruyu kapsayan oyunun tanıtılması için düzenlenen programda, çocuklar önce oyunu öğrendiler ardından da kıyasıya yarıştılar. Dudullu İmam Hatip Lisesi’nde bulunan Ümraniye Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda 22 liseden çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen programa; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Mehmet Kayrak, öğretmen ve veliler katıldı.

Programda yaptığı konuşmasında Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, “Oyun başlığı altındaki tarih bilgisi çalışmamızı 2 yıldır sürdürüyoruz. Bu oyun, bir grup öğrencisiyle yola çıkan bir öğretmenin gönül hikâyesi aslında” dedi. Öztürk, “Tarih tekerrürden ibarettir ve tarihten ibret almazsak kötülüklere hazırlıksız yakalanırız. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can Beyefendi adına söylüyorum ki; tarihimizi eğlenceli bir şekilde öğrenmenizi sağlayacak bu çalışmayı desteklemek bizim için görevdi. Bu görevi bugün icra etmiş olmaktan da mutluyuz. Türkiye bugün yeni bir oyun kazanıyor. Tarihteki iniş çıkışları oyunumuzda da göreceğiz. Herkese başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ardından konuşan Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Mehmet Kayrak, “Bugün buraya Kıtaların Hâkimi yarışması için gelmiş bulunmaktayız. Herkese katılımından dolayı teşekkür ediyorum. ‘Geçmişini bilmeyen geleceğinden emin olamaz’ diyerek; herkese sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Program,  protokolün yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; plaket, madalya ve tablet bilgisayar hediye etmesiyle son buldu.

selyus