Ana Sayfa EĞİTİM 28 Kasım 2017

Ümraniyeli yetenekli çocuklar hünerlerini sergiliyor

Ümraniye Belediyesi, Bilge Çocuk Projesiyle ilçedeki üstün yetenekli çocuklar için birbirinden güzel eğitim programlarına imza atıyor.

Markalaşan Bilge Çocuk (Üstün Yetenekli) Eğitim Projesi, Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki üstün yetenekli çocukların kendilerini geliştirebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri alanlar sağlamak amacıyla düzenleniyor. Kültür-sanat faaliyetleri ve eğitim programları kapsamında düzenlenen etkinlik ve gezilerle çocuklar, yeteneklerine yetenek katıyor. Rehberlik Araştırmaları Merkezi (RAM) tarafından üstün yetenekli olarak tanı konulan çocuklar; Millî Eğitime bağlı okullardan tespit edilmek suretiyle belediyeye bildiriliyor ve Bilge Çocuk Projesi içinde yer almaları sağlanıyor. 2, 3, 4 ve 5. sınıf üstün yetenekli birey tanılı öğrenciler; çalışmalarını, akademisyenler tarafından hazırlanan müfredat ile 3 yıllık deneyim sahibi eğiticilerle sürdürüyor.

Bilge Çocuk Projesi kapsamında, üstün yetenekli çocukların ailelerine ve öğretmenlerine de eğitimler verilerek çocukların sosyal hayatın içinde yer almasını kolaylaştıracak çalışmalar yapılıyor. Akademik kadro tarafından yazılan kitaplar eşliğinde; Robotik, Drama, Değerler Eğitimi, Akıl Zekâ Etkinlikleri, Fen Deney Eğitimi, Düşünme Becerileri, Üretken Düşünce, Astronomi, Kriptoloji, Matematik, Dil Sanatları, Görsel Sanatlar gibi alanlarda eğitim verilen proje;  Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezinde yeni dönemine başladı.

selyus