Ana Sayfa EĞİTİM 15 Aralık 2015

Ümraniyelilere 3 okul müjdesi

Ümraniye Belediyesi, ilçeye yeni okul binaları kazandırmaya devam ediyor. İlçeye kazandırılan kalıcı eserlere, hazırlıkları biten 3 ilkokul eklemek üzere Hayırsever Faik Tanfer’le bir protokol imzalayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Altınşehir, Çamlık ve Yukarı Dudullu mahallelerinde ilkokul inşaatlarına başlanacağının müjdesini verdi.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin daha iyi şartlar altında eğitim görmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. İlçedeki okulların tadil edilmelerini sağlayan ve ilçeye birçok okul kazandıran Ümraniye Belediyesi yapılmakta olan yeni okullara, hazırlıklarını tamamladığı 3 yeni ilkokulu da ekleyecek. Gerek ilmî ve kültürel programlar gerekse yaptığı ve yapımına destek olduğu okullarla Ümraniye’yi eğitimin adresi hâline getiren Ümraniye Belediyesi, eğitime verdiği önemi yaptığı her çalışmada gösteriyor. Bu kapsamda; Hayırsever Faik Tanfer ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’nin 3 mahallesinde ilkokul inşa etmek üzere bir protokol imzaladı.

Mahallelerin ihtiyaçlarına binaen Altınşehir, Çamlık ve Yukarı Dudullu mahallelerinde inşa edilecek olan 3 ilkokulun arsa tahsisi Ümraniye Belediyesi tarafından sağlandı. Her biri 3 bin metrekare olmak üzere toplamda yaklaşık 9 bin metrekarelik kapalı alanda inşa edilecek okullar 18’er derslikten oluşacak. Okulların her biri; 1 bodrum, 1 zemin, 3 normal kat olmak üzere tasarlandı. İnşaata başlandıktan yaklaşık 12 ay sonra bitirilip teslim edilmesi beklenen okullar, 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete girmiş olmaları düşünülüyor.

selyus