Ana Sayfa EĞİTİM 24 Nisan 2018

Ümraniye’nin STEAM otobüsü göreve başladı

Ümraniye Belediyesinin destekleriyle, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa hizmete girecek olan ve Türkiye’nin tüm ilçeleri başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde teknolojiyi sevdirmek için hizmet verecek olan STEAM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) ve Kodlama Teknoloji Eğitim Otobüsü açılışı Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya’da üzerinde durulan en önemli program türünden biri olan STEAM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) ve Kodlama Eğitimi artık Türkiye’de! Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaları, kendilerini geliştirmeleri ve teknolojiyi sevmeleri için tasarlanan proje sayesinde pratik olarak her öğrencinin bu imkânlardan maksimum oranda faydalanması amaçlanıyor. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesinin destekleriyle, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve PPG Kimya. San. ve Tic. A.Ş. ortaklığında; Steam ve Kodlama Eğitim Otobüsü ilk olarak Ümraniye’deki tüm okulları gezecek. Her okulda 2-3 gün kalacak olan otobüs, daha sonra tüm Türkiye’yi gezecek. İlk durak ise Ümraniye Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu oldu. Gerçekleştirilen Steam ve Kodlama Eğitim Otobüsü açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, PPG Firması Genel Müdürü Olivier Krau ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Program Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ile başladı. Miniklerin de eşlik ettiği gösteri katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından program halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu Müdürü Hatice Şengül Pınar, STEAM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) ve Kodlama Eğitimi hakkında bilgi verdi. Otobüsün, eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni eden Şengül Pınar, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Ardından PPG Firması Genel Müdürü Olivier Krau yaptığı konuşmada, “Herkese burada olduğu için teşekkür ederiz. Burada olmak bizim için çok büyük gurur ve onurdur. Ayrıca çocuklarımız arasında bilimin farkındalığını arttırmış olmaktan dolayı da mutluyuz. Umarım bu sosyal sorumluluk projemizin devamı da gelir”

Daha sonra söz alan Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Bugün güzel Ümraniye’mizde İstanbul ve ülkemizi saran güzel bir başlangıca ev sahipliği yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bakanlığın yaptığı ciddi yatırımlar ve Ümraniye Belediyesi’nin destekleri ile çok ciddi bir mesafe katettik. Eğitime katkıda bulunan tüm yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün önemli bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Dün de Ümraniye’mizde hem 23 Nisan Çocuk Bayramımızı kutladık, hem de Ümraniye Çarşı’da Altın Çağda Bilim Sergisi’ni açtık. Zannederiz ki güneş hep batıdan doğar, batıdan batar. Ama bir zamanlar güneş doğudan da doğuyormuş, doğudan da batıyormuş. İşte o sergide bin yıllık geçmişimizde bilim insanlarımızın bilime ve teknolojiye yaptığı önemli katkıların birebir yapılmış modelleri sergileniyor. Biz biliyoruz ki Türk İslam tarihinde bilim dünyasına çok ciddi katkılar sağlayan ve önemli mesafeler kateden çok değerli bilim insanlarımız var. Avrupa’nın Rönesans hareketlerinin gerçekleşmesinde en önemli etki Endülüs Emevi Devleti’nin bilimde ve teknoloji de yetiştirdiği bilim insanları ve onların bilim dünyasına katkıları olmuştur” diye konuştu.

“TÜRKİYE İDEALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRME NOKTASINDA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU ADIMLAR MÜHİM ADIMLARDIR”

Steam kodlama otobüsü hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Kodlama eğitimi yeni bir eğitimdir. Millî Eğitim Bakanlığımız son yıllarda hem teknolojik olarak çocuklarımızın çağı yakalamasını sağlayacak adımlar atıyor. Hem de okullarımızın sınıf ve öğrenci sayısının makul ve ideal seviyelere erişmesi için çok sayıda okul yapıyor. Bu sayede çocuklarımızın dünyanın ileri teknolojilerine sahip imkânlarla yetişmesi adına bilgisayar eğitimi ve akıllı tahtalarla eğitim imkânını çocuklarımıza veriyoruz. Son yıllarda seçmeli ders olarak okullarımıza girmiş olan akıl oyunlarımızı da fevkalade önemli bir adım düşünüyorum. Akıl oyunları çocuklarımızın zekalarının gelişmesini ve çocuklarımızın daha sistematik düşünmeleri ile vizyon kazanmalarını sağlıyor.

Kodlama eğitiminin çocuklara ufuk kazandıracağını ifade eden Başkan Hasan Can, “Bu eğitim imkânlarıyla çocuklarımız; gelecek yıllara ve zaman dilimine Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 idealleriyle buluşturulacak. Bu topraklarda Müslümanı ve gayrımüslümüyle ile barış içinde yaşatmayı başardığımız bininci yılımıza kalkınmış, büyümüş ve dünyada lider ülkelerden birisi haline gelmiş Türkiye idealimizi gerçekleştirme noktasında çocuklarımız için bu adımlar mühim adımlardır. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Bunlar bizim büyük Türkiye ve daha güçlü Türkiye idealimizin basamaklarıdır. Hayırlı olsun diyorum ve öğrencilerimize böyle şanslar verdiğimiz için çocuklarımız daha güzel yetişecekler. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek ” şeklinde konuştu.

Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu kısa bir konuşma yaparak, “Steam ve Kodlama Eğitim Otobüsünün faaliyete girmesi sebebiyle oldukça heyecanlıyım. Bu projeyi gerçekleştirenleri tebrik ediyorum.  Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Başkan Hasan Can ve protokol steam ve kodlama eğitim otobüsünün açılışını gerçekleştirerek, otobüsü gezdi.

selyus