Ana Sayfa EĞİTİM 22 Ağustos 2017

Üsküdar Belediyesi, İTÜ Rover Takımı’nın 2018 yılında da sponsoru oldu

Üsküdar Belediyesi, ABD’de düzenlenen Üniversiteler Arası Robotik Araç Yarışması’ndan dereceyle dönen İTÜ Rover Takımı’nın 2018 sezonunda da ana sponsoru oldu.

Üsküdar Belediyesi, 1-3 Haziran 2017 tarihleri arasında Amerika’nın Utah eyaletinde düzenlenen URC (University Rover Challenge) yarışmasına katılan ilk ve tek Türk takımı İTÜ Rover Takımı ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını 2018 yılı için yeniledi.

Bilimin ve teknolojinin öne çıktığı bu uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil eden İTÜ Rover Takımı, Üsküdar Belediyesi tarafından genç girişimcilere destek sunma ve Türkiye için katma değer yaratma hedefiyle kurulan Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren bir girişim olarak faaliyet gösteriyor.

“ÜSKÜDAR BELEDİYESİ OLARAK GENÇLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

İTÜ Rover Takımı’nın geliştirdikleri insansız kara aracıyla katıldığı yarışmada, Türkiye’nin bilime ve teknolojiye verdiği önemi başarıyla temsil ettiğini dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak bilim için, teknoloji için ve bu ülkeye katma değer sağlamak için çalışan gençlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Başta Üsküdar Fikir Sanat Merkezi olmak üzere, onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Nihayetinde onların başarısı, bizim en büyük iftiharımız oluyor” diye konuştu.

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç girişimcilere destek olmaya devam ediyor. Fikir Sanat Merkezi’nde girişimcilere yüksek motivasyonlu bir ortamda çalışma, ücretsiz internet, çay, kahve ve ikram gibi pek çok imkânın yanı sıra sponsorluk başta olmak üzere maddi destek de sağlanıyor.

İTÜ Rover Takımı,  Üniversiteler Arası Robotik Araç Yarışması’nda finale kalan dünyanın ileri gelen üniversiteler arasından 13. olarak Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

selyus