Ana Sayfa EĞİTİM 7 Haziran 2016

Üsküdar Belediyesi’nden çocuklara bisiklet

Üsküdar Belediyesi tarafından “Bağımsız Gelecek Projesi” kapsamında eğitim alan çocuklara karne şenliği’nde bisiklet hediye edildi!

Bağımsız Gelecek Projesi kapsamında düzenlenen Karne Şenliği, 5 Haziran 2016 Pazar günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa proje kapsamında Üsküdar’da sokakta çalıştırılan ve risk grubunda yer alan 7-14 yaş grubu çocuklara hizmet veren Çocuk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocuklar ve velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okula devam etmeleri sağlanarak çeşitli aktivitelerle de desteklenen çocuklar okulda ve derslerinde gösterdikleri başarılardan ötürü Üsküdar Belediyesi yöneticileri tarafından da tebrik edildi.

100 ÇOCUĞA BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Karne Şenliği’nde sergilenen folklor ve tiyatro gösterileri ilgi ile izlendi. Çocuklardan oluşan koronun seslendirdiği şarkılara salondaki misafirler de eşlik etti. Program sonunda proje kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 100 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Bağımsız Gelecek Projesi 2015 yılı İSTKA Mali Destek Programları kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan hibe kazanmış ve 2015 yılı Ekim ayı itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Proje faaliyetleri Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar İlçe Müftülüğü, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin proje ortağı olarak sağladığı katkılarla yürütülmüştür. Üsküdar’da el birliği ile yürütülen bu çalışma ile farkındalığın artırılması ile gelecek nesillerin madde ve davranış bağımlılığı riskine karşı korunması ve önlenmesi hedeflenmektedir.

selyus