Ana Sayfa EĞİTİM 10 Mayıs 2015

Üsküdar ‘da 80 bin öğrenci buluştu

Türkiye’de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla ‘8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ etkinliğinde kapsamında Üsküdar’da buluştu.

Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Gençlik Vakfı ve Uluslarası Öğrenci Dernekleri Federasyonları’nın ‘Dünyanın Rengi İstanbul’un Misafiri’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ve Sudan ile Endonezya konsolosları katıldı.

Program misafir öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. Okunan Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından Sudanlı öğrencilerin dans gösterisi ilgiyle izlendi.

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN ‘ÖNEMLİ OLAN ANLAŞMAK DEĞİL ANLAMAKTIR’

İstanbul’un kültür havzası Üsküdar’da böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğa vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Türkiye’de eğitim gören 160 ülkeden neredeyse bütün dünyadan 80.000 misafir öğrenci yani dünyanın renkleri, güzel ülkemizde buluşuyor. Ankara, Sakarya, Trabzon, Konya, Antalya, Bursa, İzmir, Van, Edirne, Çanakkale tam 33 şehrimiz aynı anda dünyanın renkleriyle şenlenecek. Bu çerçevede, organizasyonun İstanbul ayağının güzide şehrimiz Üsküdar’da gerçekleşmesi bizim için büyük bir onur. Böylesine renkli, böylesine zengin böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak, dünyanın bütün renkleriyle buluşmak ve kaynaşmak bizim için ayrı bir keyif, büyük bir heyecan” diye konuştu.

İnsanlığın büyük bir aile gibi olduğunu belirten Başkan Türkmen, “Hepimiz farklı coğrafyalarda yaşayan kardeşleriz. Bu kardeşliği idrak etmenin en mühim yolu da, iletişim. Birbirimizi dinledikçe, konuştukça ortak bir atadan gelen yeryüzü misafirleri olduğumuzu kavrayacağız. Önyargılarımızı, kuşkularımızı niyet okuyuculuğu üzerinden değil, bizzat birbirimizi muhatap kabul ederek, konuşarak çözme imkânı bulacağız. Önemli olan anlaşmak değil, anlamak” dedi.

MUSTAFA ŞENTOP ‘EN GÜZEL MEKAN ÜSKÜDAR’

Bosna Hersek ve Kıbrık dahil Türkiye’nin 33 ilinde aynı zamanda 160 ülkeden 80 bin öğrencinin katılımı ile etkinlikler düzenlendiğine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, “Hiç şüphe yok ki bu açılışların mekan olarak yapıldığı yer Üsküdar’dır” etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkürlerini iletti.

Protokol konuşmaları sonrası etkinliğin açılış kurdelesi kesildi. Sonrasında protokol üyeleri birlikte stantları gezerek misafir öğrencilerle sohbet ettiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etiketler:
selyus