Ana Sayfa EĞİTİM 4 Temmuz 2015

Üsküdar’ın gençlerine iş eğitimi

Üsküdar İnovasyon Merkezi bünyesinde 320 saatlik eğitimin ardından başarı gösteren 40 kursiyer Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı’nın katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle geçtiğimiz aylarda 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülerek hayata geçirilen ‘Üsküdar İnovasyon Merkezi’ projesinin ilk aşamasını tamamladı. Proje kapsamında ilk etapta seçilen 40 kursiyer, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, kursiyerler ve basın mensupları katıldı. Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi’nin kapanış programında yapılan sunumlarda hayata geçirilen projeyle elde edilen kazanımlar anlatıldı. Projenin aşamalarının da anlatıldığı programda gelişen teknolojinin insan hayatındaki önemine de vurgu yapıldı.

“KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Evsahibi olarak törende teşekkür mahiyetinde bir konuşma yapan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Öncelikle bu projede çalışanlara tebrik etmek istiyorum. Hakikaten fedakarca çalıştılar ve güzel işler çıkardılar. Okulumuza güzel bir laboratuvar kazandırdık.

Bu arada Kaymakamlığımızın İnovasyon Merkezi’ne geçen yıl olduğu gibi bu yılki projemize de destek veren İstanbul Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyoruz.  Tabi hepimizin amacı gençlerimize daha sağlıklı bilgiler vererek onlara hayata hazırlamak. Daha düzgün bir şekilde meslek eğitimi almalarını sağlamak. Bu duygu ve düşüncelerle emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

  

“BU PROJEDE YER ALMAK İNSANLIĞA KATKI SAĞLAMAKTIR”

İnovasyonun insan hayatını kolaylaştırmada büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, “Günümüzde bu inovasyon projeleri sayesinde hayatın israfı, insanın israfı ve emeğin israfı en aza indi. Mekatronik  gelecekte bu israfı en aza indirecek bir proje olarak görüyoruz bu çalışmayı. Bu projede yer almak insanlığa katkı sağlamaktır.  Bu projenin hazırlanmasında  bizim de belediye olarak küçük bir katkımız bulunduğu   için kendimizi mesut hissediyoruz. Ancak asıl katkıyı bu projede yer alanlar sağlayacak ve ilkemizi en yüksek yarınlara taşıyacaklardır” ifadelerini kullandı.

PROJE NEYİ AMAÇLIYOR?

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Üsküdar İnovasyon Merkezi, çocuk ve gençlerin yeni teknolojilerin yanı sıra üretim modelleriyle tanışmalarını sağlayacak. Yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesine, bilgi ve becerinin arttırılmasına da katkı sağlaması amaçlanan projede, gençlerin uygun iş alanlarına yönelik istihdamına da katkı sağlanmış olacak.

Etiketler:
selyus